(P) Cu ce șanse este văzută România la calificarea la EURO 2024

Promo
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Octombrie 2023, 14:13
Data actualizarii: Joi 12 Octombrie 2023, 14:15

Suntem deja în a doua parte a grupelor de calificare la EURO 2024, iar România este în cărți cu șanse reale de a merge la Campionatul European de anul viitor din Germania.

 

După șase etape scurse, tricolorii sunt neînvinși, în condițiile în care s-a jucat deja cel mai greu meci al calificărilor, cel puțin în teorie, și anume deplasarea contra Elveției (2-2). Așadar, România are 12 puncte după primele șase etape, iar golaverajul de 9-4 îi face pe ai noștri să se poată lăuda cu cea mai bună defensivă din grupă și al doilea atac.

Lider în grupă este Elveția cu 14 puncte și un golaveraj de 17-15, având o medie de aproape trei goluri marcate pe meci. Trebuie amintit faptul că se califică la EURO 2024 primele două poziții din grupă, așa că nu este nevoie ca România să câștige grupa pentru a merge vara viitoare în Germania.

Cu patru jocuri rămase de disputat, tricolorii au un punct avans față de Israel, principala noastră contracandidată la poziția secundă a Grupei I, și golaverajul fiind de partea noastră. România are de disputat în luna octombrie o dublă extrem de interesantă contra celor din Belarus în deplasare și contra Andorrei pe teren propriu. Precizăm faptul că meciul cu Belarus se va juca la Budapesta, pe teren neutru, iar acest lucru poate fi considerat un avantaj pentru ai noștri la prima vedere.

Mai exact, vom înfrunta Belarus pe 12 octombrie, în timp ce meciul cu Andorra este programat trei zile mai târziu, pe 15 octombrie. Șase puncte sunt vitale în situația de față, mai ales că în meciurile tur echipa noastră a reușit să obțină cele trei puncte în fiecare partidă contra adversarilor din această dublă.

Este important de știut și faptul că meciurile Israelului din luna octombrie au fost amânate din cauza conflictelor care s-au iscat recent în țară.

Ce șanse are România la calificare?

România este clar favorita să obțină calificarea de pe locul secund în grupă, în fața celor din Israel. Despre celelalte echipe din grupă nu poate fi vorba când discutăm despre calificare, fiind la cel puțin opt puncte în spatele noastru cu patru etape rămase de jucat.

Aruncând o privire peste situația oferită de casele de pariuri online în ceea ce privește șansele la câștigarea grupei, este evident că Elveția are prima șansă, fiind cotată de 1.18, după care urmează România cu o cotă de 6.00 la câștigarea grupei și Israel cu o cotă de 11.00.

Există multe case de pariuri care au introdus în ofertă astfel de pariuri antepost pentru calificările la EURO 2024, iar jucătorii au la dispoziție și diferite oferte fără depunere prin care își pot încerca norocul în mod gratuit, fără să depună fonduri proprii. Indiferent de cum o faceți, este important să rețineți să pariați responsabil și să nu alocați mai mulți bani decât vă permiteți să pierdeți.

Sperăm ca tricolorii să facă o impresie bună în dubla din luna octombrie și să obțină toate cele șase puncte puse în joc, iar mai apoi în luna noiembrie să încheie campania de calificare cu brio și cu biletul către EURO 2024. În ultimele două runde ale campaniei, România va întâlni Israel în deplasare, cu șanse mari ca meciul să se joace pe teren neutru din cauza conflictelor, plus Elveția pe teren propriu în ultima etapă. Șase puncte în dubla din octombrie, plus o victorie contra celor din Israel, ar asigura matematic calificarea tricolorilor la Campionatul European, fără a mai fi nevoie de un rezultat pozitiv în ultima etapă contra elvețienilor.

Licenta: Licenta ONJN nr 1046/19.06.2017

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!