Promo

(P) De ce împrumută cluburile de fotbal jucătorii lor?

În lumea extrem de competitivă a fotbalului, cluburile de fotbal caută întotdeauna să obțină un avantaj competitiv asupra rivalilor. În sportul de performanță jucătorii deseori schimbă echipele (prin transfer), însă în fotbal mai există o opțiune – împrumutul.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Decembrie 2021, 14:41
Data actualizarii: Luni 20 Decembrie 2021, 14:45

Împrumutul de jucător are loc atunci când un jucător părăsește temporar (pentru o perioadă de timp prestabilită) clubul părinte pentru a juca într-o altă echipă. Echipa respectivă poate fi din aceași ligă, însă de cele mai multe ori jucătorul este împrumutat unei echipe dintr-o ligă diferită. Odată absolvită perioada respectivă, jucătorul se întoarce la clubul părinte. 

De ce împrumută echipele de fotbal jucătorii lor? Există mai multe motive, citește în continuare pentru a afla care sunt acestea: 

Pentru dezvoltarea individuală a jucătorului: este unul dintre cele des întâlnite motive pentru a împrumuta un jucător. Într-un meci de fotbal sunt disponibile doar 11 locuri pe teren, iar lotul echipei poate fi format din 30-40 de jucători (sau și mai mult) ceea ce înseamnă că deseori jucătorii tineri (juniori) joacă foarte puține minute, sau deloc. Dacă clubul de fotbal nu dorește să renunțe la un jucător promițător poate să îl împrumute unei alte echipe unde va beneficia de mai multe minute de joc. Antrenamentele alături de o echipă de top sunt importante, însă este nevoie și de experiență reală pe termen pentru a crește. 

Pentru a testa jucătorii promițători: înainte de a se angaja la un transfer, un club ar putea dori să testeze un jucător promițător printr-un împrumut.

Pentru a reduce costurile salariale: atunci când un jucător este împrumutat, noul club este responsabil cu acoperirea (integrală sau parțială) salariului jucătorului. Împrumutul de jucători este și o soluție mult mai accesibilă pentru multe cluburi de fotbal, atunci când doresc să schimbe dinamica echipei. Cum multe cluburi nu dispun de finanțele necesare pentru a efectua transferurile pe care și le doresc, împrumut este a doua cea mai bună opțiune.

Pentru a menține în formă jucătorii veterani: împrumutul de jucători nu se aplică doar în cazul jucătorilor tineri (juniori). Deseori un jucător veteran care se află în recuperare după o accidentare poate fi împrumutat într-o altă echipă înainte de a se întoarce să joace pentru clubul părinte. 

Transferurile incomplete: există un anumit interval de timp când se pot efectua transferuri, iar deseori cluburile nu reușesc să finalizeze transferul la timp. În unele cazuri jucătorul respectiv este împrumutat, urmând ca transferul să aibe loc ulterior.

Împrumutul jucătorului potrivit poate influența semnificativ traiectoria și evoluția clubului respectiv, așadar, trebuie reconoscută valoarea și utilitatea împrumuturilor de jucători.

Din fericire, un împrumut nebancar este mult mai simplu și mai ușor de explicat decât împrumutul de jucători. Ghidul acesta despre creditele IFN vă poate ajuta să obțineți cele mai bune oferte, însă pe scurt, pentru a profita de cel mai bun credit rapid online, întotdeauna comparați creditele, citiți cu mare atenție contractul, pentru a vă asigura că beneficiați de condițiile avantajoase, iar când vine vorba de credite nebancare, încercați să rambursați creditul cât de repede posibil. Dobânda percepută este pe zi (între 0,5-2%) iar rambursarea anticipată de regulă nu presupune costuri suplimentare.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!