SEARA in care am PLANS in ploaie pentru o sansa istorica! Un gol CIUDAT si povestea lui! Clipa in care despre el s-a vorbit in toata Europa:

Autor: Sport.ro
Luni 11 Noiembrie 2013, 06:48

	SEARA in care am PLANS in ploaie pentru o sansa istorica! Un gol CIUDAT si povestea lui! Clipa in care despre el s-a vorbit in toata Europa:

Nu am fost mereu atat de departe, nici macar atat de aproape. La un moment dat, Romania a fost ACOLO. Vorbim astazi despre o poveste frumoasa, din 2008, cand nationala lui Pitruca juca pentru ultima data la un turneu final: EURO 2008.

A fost una dintre cele mai frumoase veri din ultimii ani. Nu era neaparat mai cald, nici macar mai putina canicula, insa Romania fotbalistica traia un nou vis frumos: sa-si vada idolii la un EURO sau CM.

Eram si noi calificati la CE 2008, dupa o grupa in care am suferit, in care am avut noroc si in care un gol venit de nicaieri - al lui Goian, in ploaia Constantei - ne-a dus acolo, intre cele mai bune echipe din Europa.

Drumul care a facut totul posibil

Tricolorii au ajuns la EURO dupa o grupa in care cap de afis era Olanda, iar pretendenta cea mai credibila la locul doi era, normal, Romania. Cu ele doua in grupa, de mentionat era si Bulgaria. Romania pornea teoretic cu a doua sansa: mergea in calificari cu un coeficient de 1.950, adica urna a doua. Tot cu noi era, de exemplu, Spania, care incepea sa domine abia de atunci incolo fotbalul mondial.

Mai intai, am facut un egal mincinos cu bulgarii: 2-2, la Constanta, pentru ca inca nu era gata national arena. Am condus mare parte din meci, insa am primit doua goluri in doua minute (82 si 84) de la Martin Petrov.

Apoi batem Albania, Belarus si scoatem un 0-0 mare de tot la Amsterdam! Ne luasem portia buna de speranta: Romania jucase cu toti greii din grupa si nu pierduse vreun meci. Urmeaza un antrenament cu Luxemburg, o victorie normala in Slovenia, inca una cu Slovenia (2-0, dupa 2-1 in tur) si inca un 3-1 pentru noi in Belarus. Era bine de tot, calificarea era la un pas, sau cel putin locul doi, cu emotii.

Apoi, vine meciul meciurilor cu Olanda, o partida de totul sau nimic.

Dorin Goian da pana la urma un gol contestat, stiti cu totii discutiile din acele momente. Era o ploaie nebuna in aceeasi Constanta care ne deschisese drumul spre calificare cu un 2-2 cu vecinii bulgari. Acelasi stadion 'Gheorghe Hagi' care primea nationala pana cand tricolorii isi faceau casa noua si frumoasa in locul depasitei '23 august/Lia Manoliu' din Bucuresti.

Ce sa mai: se termina 1-0 pentru noi, cu tot norocul, cu toata sansa si toata frumusetea unei victorii meritate, pana la urma! Eram primii din grupa!!

VIDEO AICI

Mergem la meciul cu Luxemburg, ii batem inca o data, 2-0 la ei. Apoi, Romania pierde urat de tot in Bulgaria! Practic, ii bagasem din nou in cursa calificarii pe vecini, dupa un gol incasat in minutul 6 la meciului. Singura lovitura pe care nu trebuia sa o primim.

Adica ne luasera deja un punct acasa si pe toate trei la Sofia! Nu ne venea sa credem asa ceva. Ii pusesem din nou in cursa calificarii, iar Olanda nu renuntase nici ea: castigase cu Luxembrug, logic, insa doar cu 1-0. Erau meciuri in care priveam la TV si nu imi venea sa cred ca Olanda nu mai e sperietoarea clasica pentru nationala lui Piti. Asta era bine, insa olandezii erau iar in carti sa castige grupa, iar pe noi sa ne trimita la 'bataie', cu bulgarii.

Ultima sansa

In ultima etapa, Romania avea meci acasa, cu Albania: i-am distrus cu 6-1. La aceeasi ora, olandezii ofereau surpriza anului: pierdeau cu 1-2 in Belarus, asa ca ratau sigur primul loc in grupa!

ROMANIA ERA LA EURO 2008! DIRECT! PRIMUL LOC CU FELICITARI! In tot acest timp, bulgarii reuseau un 2-0 in Slovenia, un meci care nu mai conta pentru nimeni. Cand am tras linie, clasamentul era asa:
1. Romania - 9 v, 2 e, 1 i, 26-7, 29 p.
2. Olanda - 8-2-2, 15-5, 26p.
3. Bulgaria - 7-4-1, 18-7, 25 p.

Apoi am aflat cu cine vom juca in grupa: Franta (locul doi mondial), Italia (campioana mondiala) si Olanda, din nou (!), echipa de care trecuseram deja in grupa de calificare. Era un drum spre care plecam cu sansa a patra, normal, insa un vis care nu a mai fost niciodata la fel de real cum este astazi.

La Euro 2008 ajungeam dupa o pauza de 8 ani de la un CE si 10 de la un CM. Astazi, Romania are 16 ani de cand nu a mai jucat la un CM. Batem grecii si suntem acolo. HAI ROMANIA!

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Focar de coronavirus la un renumit spital din București. Cum a reușit o asistentă să-și infecteze colegii
BRAT