Povestea unui EROU necunoscut! Nimeni nu ii stia numele, acum nimeni nu il poate uita: "Erau ultimele 10 secunde cand a schimbat istoria echipei!"

Autor: Sport.ro
Vineri 27 Septembrie 2013, 07:30

	Povestea unui EROU necunoscut! Nimeni nu ii stia numele, acum nimeni nu il poate uita: "Erau ultimele 10 secunde cand a schimbat istoria echipei!"

Nu e nevoie sa joci in cele mai importante competitii ca sa ajungi erou. Si nu e nevoie sa joci toata viata la o echipa ca sa ajungi o legenda a clubului!

In Anglia, fotbalul se traieste altfel. Desigur, marile cluburi sunt sustinute de fani din toata tara. Dar toti acei fani tin in primul rand cu echipa locala. Indiferent de liga, stadioanele sunt pline, atmosfera este cum ar trebui sa fie. Iar povestile apar de unde te astepti mai putin.

Era anul 1999. Un meci pe care probabil nimeni nu-l mai tine minte. Cu exceptia celor din Carlisle, Cumbria, un oras aflat la 90km vest de Newcastle. Un oras cu 70.000 de locuitori la acea vreme, o buna parte dintre ei fiind pe stadion pentru marele duel. "E cel mai important meci din istoria noastra" spuneau toti localnicii. Iar partida a fost una parca desprinsa din filme.

Carlisle United era la un pas sa retrogradeze din Nationalwide Division 3, cunoscuta astazi sub numele de Football League 2. Cu alte cuvinte, liga a 4-a. Conteaza mai putin acest amanunt. Acolo, fotbalul se joaca cu o pasiune iesita din comun indiferent daca vorbim de primele ligi sau cele zonale. Ca sa scape de retrogradare, cei de la Carlisle United erau obligati sa castige meciul cu Plymouth Argyle. Nu exista nicio alta varianta.

Meciul a fost unul tipic pentru Anglia, cu accentul pus pe duelurile fizice. Din pacate pentru gazde, cu 10 secunde inainte de final scorul era 1-1 si nimeni nu mai spera la o minune. Totusi visau la un erou. Insa cine ar putea sa fie acela? Nimeni nu s-ar fi gandit la Jimmy Glass. Cum cine? Portarul echipei, desigur! Adus imprumut de la o alta echipa! Chiar si cei mai fanatici fani ar fi avut dificultati sa povesteasca foarte multe despre el. Acum, in Carlisle, nu e nimeni care sa nu ii cunoasca numele!

Ultimul corner, arbitrul astepta deja sa fluiere pentru ultima data si sa ingroape definitiv sperantele fanilor lui Carlisle United. Echipa nu mai avea nimic de pierdut asa ca s-au dus toti in careu. Chiar si portarul.

Pentru a intelege exact cum a fost acel moment, va voi oferi reactia comentatorului acelui meci: "Ei bine.. lovitura de colt ajunge in careu si.. portarul boxeaza.. oh.. Jimmy Glass! Jimmy Glass! Jimmy Glass, portarul, a inscris pentru Carlisle United! Fanii au intrat pe teren! Au intrat pe teren! Arbitrul s-a scufundat ca intr-o mlastina - sar pe bara portii!"

Fotbalul este un sport minunat, un izvor nesfarsit de povesti captivante. Fie ca vorbim despre finale de campionate mondiale sau Liga Campionilor, despre jucatori care si-au dedicat toata viata unei echipe precum Steven Gerrard sau Paolo Maldini, chiar si cand vorbim de un meci pentru evitarea retrogradarii in liga a 5-a. Sentimentul pe care ti-l ofera o astfel de victorie este acelasi. Iar acolo nu exista banii care de multe ori par sa strice frumusetea acestui sport. Poti deveni legenda pentru o echipa chiar si fara sa-ti dedici toata viata ei. Jimmy Glass a jucat doar 3 meciuri pentru Carlisle United. Insa nimeni din oras nu il va uita dupa cele 10 secunde in care i-a facut fericiti

Roland Garros 2019 - Program, Rezultate, Sportivi Romani | Informatii complete

Toata Romania vede Romania! Norvegia - Romania, vineri, 7 iunie, 21:45, in direct la PRO TV! Malta - Romania, luni, 10 iunie, 21:45, in direct la PRO TV!

Referendum pentru justiție LIVE UPDATE. S-au deschis secțiile de vot în diaspora
BRAT