O poveste FANTASTICA despre puterea unui om: "Barierele exista numai in mintea noastra!" Observi ceva ciudat in aceasta poza? Citeste-i povestea

Autor: Sport.ro
Luni 27 Ianuarie 2014, 10:57

► Azi alegem Balonul de Aur si-n skandenberg! Ceremonia Mainilor Rupte In Direct incepe la 21:45 la Sport.ro! Prezenta obligatorie!

Paolo Amodeo este un sportiv extraordinar, reusind sa castige o "tona" de medalii in ultimii ani in Jiu Jitsu Brazilian.

Italianul a iesit pe locul 3 la Campionatul European, incheiat duminica, in Lisabona.

Cea mai puternica competitie din Europa a avut la start luptatori din toata lumea, chiar daca se numeste campionat "european". Paolo a reusit sa iasa pe locul 3, dupa mai multe meciuri castigate, majoritatea prin finalizare inainte de limita! Nimic special pana aici, insa Paolo se lupta de 12 ani nu doar cu adversarii, ci si cu un handicap ce l-a lasat fara un picior in 2001, cand a suferit un accident de motocicleta in urma caruia medicii au fost obligati sa ii amputeze piciorul drept!

Nascut in Milano in 1972, italianul a gasit placerea de a trai in sport, alegand sa lupte pentru tara sa in competitiile de Jiu Jitsu Brazilian.

"De cand mi-am pierdut piciorul, a trebuit sa ma adaptez la societate. Daca iau transportul in comun, daca ma duc la bazin, trebuie sa am grija. Simt mereu ca sunt limitat. In Jiu Jitsu insa, simt ca nu am nicio limita, pentru ca dezavantajul meu este oarecum si un avanta", spunea Paolo intr-un interviu.

Italianul s-a apucat de aceasta arta martiala in 2012, iar in 2 ani a reusit sa ajunga pe podium la cea mai importanta competitie europeana. "In 2012 m-am reapucat de Judo, sport practicat in copilarie. Din pacate, in Judo lupta la sol este limitata asa ca am ajuns intr-o sala de BJJ. La inceput, antrenorul meu era ezitant pentru ca nu a mai avut sportivi ca mine dar acum ne-am obisnuit si practic BJJ intr-o fel mai ...discret.", a spus italianul.

Acesta se lutpa cu oameni normali pentru ca, spune el, altii nu intra pe saltea!

Rezultatele nu au incetat sa apara, Paolo castigand 3 turnee in ultimii ani. "Unii adversari au fost mai blanzi la inceput dar cand au vazut ca sunt periculos, au inceput toti sa lupte cat de tare pot! Cat timp voi putea, voi participa in competitii. Deocamdata imi impart timpul intre fotografie, sport si familie. As vrea ca fiul meu sa imi calce pe urme", spune italianul, care incheie cu un mesaj motivational:

"Mi-am depasit limitele pentru ca barierele exista doar in mintea noastra!"

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Brexit îi forțează pe românii din UK să-și caute de muncă în Germania. ”E greu și aici, greu de tot”
BRAT

Modifică setările cookies