Messi si Neymar, cei mai scumpi fotbalisti ai planetei; Cristiano Ronaldo, doar pe locul 4. Cum arata clasamentul celor mai valorosi jucatori

Messi si Neymar, cei mai scumpi fotbalisti ai planetei; Cristiano Ronaldo, doar pe locul 4. Cum arata clasamentul celor mai valorosi jucatori

Ronaldo a iesit din top 3 cei mai valorosi fotbalisti ai lumii. In fruntea clasamentului se afla doi fotbalisti ai Barcei, dar si unul de la Chelsea, se arata intr-un studiu efectuat de CIES Football Observatory, una dintre cele mai prestigioase companii care se ocupa de analiza si statistica sportului rege.

Lionel Messi ramane cel mai valoros fotbalist al planetei si in 2016. Favorit la Balonul de Aur, dupa ce a cucerit cu Barcelona tot ce se putea castiga anul trecut, argentinianul este evaluat in acest moment la 250.7 milioane euro, noteaza CIES Football Observatory.

Compania care se ocupa de statistica si analiza fotbalului a publicat clasamentul bianual in care prezinta evolutia cotelor de piata ale jucatorilor, evidentiind un lucru unic in ultimii ani: iesirea lui Cristiano Ronaldo din top 3 cel mai bine cotati fotbalisti.

Potrivit englezilor, Eden Hazard, mijlocasul lui Chelsea, l-a depasit pe Ronaldo, fiind evaluat acum la 130.5 milioane euro.

Pe de alta parte, Ronaldo, care va implini 31 de ani peste o luna, este evaluat la "doar" 114 milioane euro.

Valoarea de piata a fotbalistilor este calculata de CIES Football Observatory pe baza unui "algoritm exclusiv", in care sunt luate in calcul performantele fotbalistilor, varsta, pozitia pe care joaca ori durata contractelor pe care le au.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Resturile rachetei chinezești au ajuns duminică în Oceanul Indian. Mare parte din componente au ars la intrarea în atmosferă
BRAT
Modifică setările cookies