Dayro Moreno Club Tijuana Mexic Transfer Market

Il mai tii minte pe Dayro Moreno? Cel mai scump transfer din istoria Stelei revine in prim plan: "E o mare provocare"

Ajuns la 28 de ani, columbianul Dayro Moreno, cel mai scump jucator cumparat vreodata de Steaua, se afla in fata unei noi provocari si anunta: "Sunt gata de o noua lupta, sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa dau 40 de goluri in urmatorul sezon".

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 11 Iulie 2014, 10:49
Data actualizarii: Vineri 11 Iulie 2014, 11:05

A fost cel mai scump transfer din istoria Stelei, insa a dezamagit crunt, plecand din Europa dupa doar doua sezoane si 12 goluri marcate. Acum, la 28 de ani, Dayro Moreno se pregateste de o noua aventura, acesta urmand sa joace in sezonul viitor intr-unul dintre campionatele puternice de pe continentul american - cel al Mexicului.

Plecat in 2010 de la Steaua, Dayro a revenit in tara natala, la Once Caldas, unde a marcat 32 de goluri in 44 de meciuri. Sezonul entuziasmant facut l-a propulsat inca o data in prim plan, iar mexicanii de la Tijuana l-au transferat imediat. Cu toate acestea, columbianul a esuat inca o data in a se adapta vietii din "strainatate" si a fost imprumutat de nu mai putin de trei ori, la Once Caldas, Junior Barranquilla si Millonarios.

Coleg cu Wesley, fostul atacant al Vasluiului, in ultimul sezon, Dayro a reusit sa marcheze de 29 de ori la Millionarios si i-a convins pe mexicanii de la Tijuana sa il pastreze pentru sezonul viitor.

"Este o provocare importanta pentru mine si sunt pregatit. Tijuana are deja o stea pe stema, a luat un titlu in 2012, iar responsabilitatea este mare. Fotbalul este o provocare, iar ca profesionist si golgheter ai parte de provocari in fiecare zi. Am venit pentru a aduce experienta si pentru a munci, iar la fiecare antrenament voi da totul. Daca Dumnezeu va dori, nu voi da 30 de goluri, cum am dat la Millonarios, ci 40!", a spus Dayro in presa mexicana.

La Tijuana, Dayro Moreno va juca alaturi de Juan Arango, jucator transferat de la Borussia Monchengladbach, dar si alaturi de mai multi jucatori argentinieni - Dario Benedetto, Cristian si Hernan Pellereno.

Campionatul Mexicului este unul care a crescut foarte mult valoric in ultimii ani, iar echipe precum Club America, Cruz Azul sau Chivas Guadalajara au in componenta jucatori titulari in multe dintre nationalele sudamericane.

Modifică setările cookies