Transfer Market

Cumparat cu 15 milioane €, vandut cu 30. La doar 24 de ore distanta! Cea mai tare afacere din 2014, Real se alege cu "Noul Messi"

Hellas Verona, echipa lui Andrea Mandorlini, o mai veche cunostinta a romanilor, se pregateste de cea mai tare afacere a anului. Italienii sunt pe cale sa vanda un fotbalist la Real Madrid, desi abia l-au cumparat.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Mai 2014, 18:04
Data actualizarii: Miercuri 28 Mai 2014, 18:32

"Juan Iturbe (20 de ani), fotbalistul cumparat de Hellas Verona in aceasta saptamana, va fi vandut la Real Madrid", este anuntul facut de jurnalistii italieni de la Corriere di Verona, care vorbesc despre una dintre cele mai interesante afaceri ale verii in fotbalul mondial.

In varsta de doar 20 de ani, anuntat in Argentina ca fiind "noul Messi", Juan Manuel Iturbe, international de tineret, ar putea fi protagonistul unei mutari cu adevarat tari, jucatorul transferat de Verona de la Porto fiind in curtat intens de Real Madrid.

Ajuns in Europa in 2010, cand FC Porto il transfera de la Cerro Porteno, Iturbe a apucat sa bifeze doar 6 aparitii pentru echipa portugheza, intorcandu-se in cele din urma in tara natala, la River Plate. Cu o echipa foarte solida, cu care se bat in fiecare an la titlul din Portugalia, sefii lui FC Porto au decis si in sezonul 2013/2014 sa-l cedeze pe Iturbe sub forma de imprumut.

Iar aventura de la Hellas Verona i-a priit tanarului jucator, care a reusit sa marcheze de 8 ori in 33 de partide jucate in Serie A. Acest lucru i-a facut pe italieni sa activeze clauza de cumparare definitiva, in valoare de 15 milioane de euro, insa totul pentru a-l vinde mai departe, spun ziaristii din Peninsula.

Cu un buget relativ mic pentru o echipa de Serie A, Verona ar fi activat clauza doar dupa ce a intrat la negocieri cu Real Madrid, sefii clubului italian avand siguranta ca isi vor putea recupera cheltuielile, dar ca vor face si un profit important.

Potrivit Corriere di Verona, suma de transfer ar urma sa se invarta in jurul a 30 de milioane de euro, iar jucatorul ar putea lua drumul Spaniei chiar in zilele urmatoare.

De-a lungul carierei, Iturbe a jucat la Cerro Porteno (Paraguay), FC Porto (Portugalia), River Plate (Argentina) si Hellas Verona (Italia).

Nascut in Argentina, acesta a jucat pentru nationalele U17 si U20 ale Paraguayului, insa in 2010 a decis sa imbrace tricoul "pumelor".

Modifică setările cookies