TOP 10 cei mai tari boxeri din istorie! Muhammad Ali NU este pe locul 1! Campionul lumii a luptat 123 de meciuri si a pierdut o singura data:

TOP 10
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 16 Octombrie 2013, 17:39
Data actualizarii: Miercuri 16 Octombrie 2013, 17:38

► HIGH la derby in OLANDA! Twente – Ajax, sambata 21:45 IN DIRECT la Sport.ro si Voyo.ro!

Boxul este unul dintre cele mai dure sporturi din lume. Exista tari care interzic acest sport la nivel profesionist, cum ar fi Norvegia, Islanda, Coreea de Nord si Iran. In Suedia au fost ridicate aceste restrictii insa regulile sunt mult mai stricte. In topul ce urmeaza vom prezenta cei mai tari 10 luptatori din istorie.

10. Sam Longford este un unul dintre dintre cei mai mari boxeri care nu a castigat niciodata titlul mondial. Cei de la ESPN l-au numit “Cel mai mare boxer pe care nimeni nu-l stie”. El nu a avut niciodata sansa sa lupte pentru titlul mondial din cauza faptului ca era negru, iar Jack Johnson a refuzat sa lupte cu el.
Au fost vremuri cand a fost cel mai bun boxer al lumii.

9. Jack Dempsey a fost campion al lumii la categoria grea intre anii 1919 – 1926. A fost un luptator carismatic care a avut intotdeauna publicul alaturi de el. Luptele sale au facut record de audienta. 120.000 de spectatori au platit bilet pentru a-l vedea la treaba. El este unul dintre boxerii care au fost inclusi in International Boxing Hall of Fame

8. Jack Johnson a fost numit ‘Uriasul din Galveston’ si a fost primul campion afro-american la categoria grea. A fost trimis in exil si a luptat majoritatea meciurilor in Europa si Africa de Sud. Muhammad Ali a recunoscut ca a fost influentat de stilul lui Johnson. In 1954 a fost inclus in Boxing Hall o Fame. Orasul Galveston are acum un parc care ii poarta numele. El a murit in 1946 intr-un accident de masina.

7. Benny Leonard este un luptator cunoscut pentru viteza, acuratetea si tehnica sa. Si-a atras porecla ‘Ghetto Wizard’, datorita faptului ca a fost crescut intr-un ghetou de evrei. El a murit in ring, in 1945. A fost campion la categoria usoara iar International Boxing Research Organization l-a numit pe locul 1 in topul celor mai mari campioni la categoria usoara, in anul 2005.

6. Roberto Duran este un fost boxer din Panama si unul dintre cei mai mari din istorie. El a fost campion mondial la 4 categorii de greutate: usoara (1972-1979), mijlocie (1980), superusoara (1983-1984) si supermijlocie(1989). Este al doilea boxer care a reusit sa lupte 5 decenii. Revista The Ring l-a trecut pe locul 5 in topul celor mai tari luptatori din ultimii 80 de ani. Associated Press l-a numit cel mai bun luptator la caterogia usoara din secolul 20

5. Willie Pepe, pe numele sau de nastere Guglielmo Papaleo a fost un boxer american recunoscut pentru viteza si tactica sa de aparare. El a fost la un pas de moarte dupa un accident aviatic in 1947, insa a continuat sa lupte si si-a incheiat cariera dupa 26 de ani in ring. A boxat 1956 de runde. In 1990 a fost inclus in Hall of Fame-ul boxului. A fost numit cel mai mare luptator la categoria pana din toate timpurile de catre International Boxing Research Organization, in 2005.

4. Joe Louis a fost un luptator din America ce a reusit sa isi tina titlul mondial intre anii 1937 – 1949. A fost primul afro-american care a reusit sa le cucereasca inimile atat celor albi, cat si populatiei de culoare intr-o vreme in care rasismul era foarte intalnit in America. El a reusit sa isi pastreze titlul mai mult decat orice boxer din lume: 11 ani, 8 luni si 7 zile si a avut 25 de meciuri in care a reusit sa-si apere centura mondiala la categoria grea.

3. Henry Armstrong, pe numele sau de nastere Henry Jacson Junior, a fost unul dintre cei mai mari boxeri ai lumii. Poreclit ‘Homicide Hank’ sau ‘Hurricane Hank’ a avut trei titluri mondiale la trei categorii de greutate diferite: pana (1937), semimijlocie (1938) si usoara (1938). El a reusit sa isi apere titlul la supersoara mai mult decat orice alt boxer din lume. A luptat 17 meciuri pentru titlul mondial si a castigat 15.

2. Muhammad Ali nu mai are nevoie de nicio prezentare. Stilul sau unic de a lupta i-a adus o multime de fani. Este singurul boxer care a castigat titlul mondial de trei ori. El a fost oprit in a lupta pentru trei ani pentru ca nu a vrut sa lupte in razboiul din Vietnam. A devenit cunoscut pentru pricipiile de egalitate in rase pe care le-a avut si a fost numit ‘People Champion” Sports Illustrated l-a numit personalitatea secolului in sport.

1. Sugar Ray Robinson este cel mai mare boxer din lume. Nimeni nu a reusit vreodata sa faca ce a facut el. A luptat 123 de meciuri si a pierdut o singura data, in fata lui Jake LaMotta, pe care l-a batut apoi de 4 ori. A castigat titlul mondial la semimijlocie in 1946 si l-a aparat de patru ori. In timpul carierei sale a castigat titlul la categoria mijlocie de 5 ori, devenind primul boxer din lume care reuseste aceasta performanta.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!