VIDEO: Del Potro in lacrimi cu 40.000 de oameni in strada! Cum a fost primit acasa eroul de la US Open

Autor: Sport.ro
Vineri 18 Septembrie 2009, 11:41

Castigatorul ultimului turneu de Mare Slem al Anului US Open, argentinianul Juan Martin Del Potro, a fost primit triumfal de mii de fani la revenirea, joi, in orasul sau natal, Tandil.

"Au fost peste 40.000 de oameni" pe parcursul intregii calatorii, a declarat Oscar Maggiori, un oficial din Tandil, un oras de 120.000 de locuitori.

Noul numar 5 in clasamentul ATP, a salutat multimea de pe o masina de pompieri care a facut un tur al orasului inainte de a face o oprire la clubul Independiente si mai apoi in fata Primariei, unde a avut loc o ceremonie in cinstea sportivului.

Un convoi lung de masini, care claxonau, l-au urmat pe sportiv, iar fanii fluturau drapelurile Argentinei.

Edilul orasului argentinian Miguel Angel Lunghi i-a oferit lui Del Potro "cheile orasului" la balconul Primariei, in fata unei multimi de 15.000 de persoane.

Argentinianul Juan Martin Del Potro, cap de serie numarul 6, a castigat primul sau titlu de Grand Slam, dupa ce l-a invins, luni, la New York, in finala de la US Open, pe cvintuplul detinator al titlului si numarul 1 mondial, Roger Federer, cu scorul de 3-6, 7-6 (7/5), 4-6, 7-6 (7/4), 6-2.
 

Iohannis îi cheamă pe români la vot la referendum: ”Să dea o lecție pesediștilor”
BRAT