Un jucator francez a fost data afara de pe tabloul principal de la Roland Garros! Motivul invocat de organizatori

Un jucator francez a fost data afara de pe tabloul principal de la Roland Garros! Motivul invocat de organizatori

Divizia MMA este LIVE la Sport.ro, luni de la 21:00

Federatia franceza de tenis (FFT) a retras invitatia pe care o acordase la Roland Garros jucatorului Constant Lestienne, deoarece acesta a pariat 2,90 euro pe un meci, finala masculina de anul trecut a competitiei, informeaza presa internationala.

Constant Lestienne, care luni implineste 24 de ani, aflat pe locul 206 in clasamentul ATP, a obtinut un wild-card pentru turneul de Mare slem de pe zgura pariziana. FFT a retras insa invitatia cand au aflat ca jucatorul a pariat 2,90 euro pe finale Roland Garros 2015, castigata de Stanislas Wawrinka. Jucatorul spune ca aceasta miza i-a adus 1,40 euro.

Intr-un comunicat, Lestienne a estimat ca aceasta sanctiune este "disproportionata", venind dupa "o abatere minora".

"Deja nu mai pariam pe tenis din iunie 2013", a explicat Constant, care a jucat in acest an la BRD Nastase tiriac Trophy, unde a pierdut in primul tur in fata argentinianului Maximo Gonzalez.

"in aprilie 2015, am semnat carta Tennis Integrity, care mentiona ca profesionistilor din circuit li se interzice sa parieze pe sportul pe care-l practica. in mai 2015, imi ramane o miza de 2,90 euro pe care am vrut sa o soldez pariind pe finala de la Roland Garros, suma modesta despre care nu mi-am inchipuit nicio clipa ca va avea urmari, atat era de neinsemnata. in rest, acest fapt nu putea avea nicio influenta asupra rezultatului meciului", a adaugat el.

El a explicat ca a fost contactat de FFT si Tennis Integrity Unit inca din decembrie 2015 "pentru a lamuri lucrurile". Lestienne nu intelege decizia FFT, care vine cu cateva zile inaintea turneului, iar pentru el inseamna un fel catastrofa.

Wild-card-urile au ca principal scop sa-i lanseze pe jucatorii tineri direct pe tabloul final, pentru a-i ajuta sa stranga puncte. Obtinerea unei invitatii poate lansa ori relansa o cariera.

Lestienne este cu atat mai surprins cu cat TIU nu l-a sanctionat in niciun fel, el declarandu-se "prabusit sa-si dea seama ca acest vis se spulbera in ajunul tragerii la sorti".

"Aceasta decizie va avea un impact considerabil asupra viitorului meu, atat pe plan moral cat si financiar, castigurile pe tabloul final al unui Mare slem sunt o adevarata gura de oxigen pentru cineva aflat ca mine in clasamentul ATP", a conchis cel care a castigat la inceputul acestei luni Challengerul pe zgura de la Ostrava (Cehia).

VIDEO PROTVPLUS.RO

Vlad Voiculescu, atac la Florin Cîțu: ”Ne-am trezit cu un premier care își bate joc de munca unei echipe”
BRAT
Modifică setările cookies