SIMONA HALEP IN FINALA LA DOHA | Momentul transformarii pentru Simona! CTP: "Cand am vazut mingea aia, mi-a inghetat mintea!" Ce a urmat

SIMONA HALEP IN FINALA LA DOHA | Momentul transformarii pentru Simona! CTP: "Cand am vazut mingea aia, mi-a inghetat mintea!" Ce a urmat

CTP a dezvaluit marea schimbare din jocul Simonei Halep, evidentiata de succesul din partida cu Elina Svitolina de la Doha.

Simona Halep a reusit o victorie fantastica in fata Elinei Svitolina in semifinalele turneului de la Doha, scor 6-3, 3-6, 6-4. In setul decisiv, Simona a revenit de la 1-4. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost impresionat de jocul Simonei.

"Se poate spune ca Simona a dovedit o capacitate fantastica de a tine la tavaleala. Cand a avut prima minge de set la 5-3 a gresit un retur de necrezut, Svitolina era infricosata. Important este ca dupa aceea a avut o alta minge de set iar Svitolina a trimis o minge pe tusa, si Simona a rezistat si la asta. Deci Simona a rezistat la o greseala, la o minge incredibila a adversarei. Iata ce rezistenta formidabila a avut Simona.

In setul 2, la scorul de 4-1 si 3 mingi de 5-1, a fost iar o minge ucigasa, ucigatoare. Simona a ajuns la fileu dupa ce a trimis o minge puternica ce nu i-a permis Svitolinei decat un retur slab, Simona a venit sa loveasca la fileu avand mai bine de jumatate de teren liber. Si Simona a trimis la limita, in dreapta, chiar in reverul Svitolinei. Care a agatat un lob. Va spun ca acolo am inghetat, mi-a inghetat creierul cand am vazut, am crezut ca s-a terminat. Simona a facut inca o greseala dupa aceea si tot a reusit sa castige.

Daca vreti sa va referiti la o finala de Roland Garros, a semnat cu cea cu Stephens, cea care are lovituri mult mai asemanatoare cu Svitolina. Simonei nu i-a fost frica nici de victorie, nici de infrangere. Ceea ce nu se poate spune despre meciul cu Ostapenko (din finala Roland Garros) cand i-a fost frica si de victorie, in setul 2, si in decisiv cand era condusa. Simona joaca acum indiferent de scor, nu se crispeaza, nu a avut niciun moment de blocaj. N-a avut ce sa-i faca Svitolina, cea care a jucat exceptional. Important este ca Simona are acest giroscop psihic care nu se strica in nicio situatie.

Nu pot spune ca inteleg ceva, consider ca a facut bine ca nu l-a chemat pentru o interventie la banca. Nu cred ca dupa 2 saptamani impreuna se afla Van Cleemput in situatia de a-i da sfaturi in mijlocul meciului. Stiinta antrenorului este de a-i da incredere jucatoarei, e greu de crezut ca se putea stabili o astfel de chimie intre cei doi. Si in ultima parte a colaborarii cu Darren Cahill cei doi se intelesesera ca interventiile pe teren sa fie putine spre deloc pentru a-i da mai multa independenta Simonei.

Fara discutie a fost cel mai bun meci al Simonei in 2019. Meciul acesta este o consecinta a partidelor din FED Cup, duelul cu Pliskova care i-au dat un impuls. Simona tine foarte mult la echipa de FED Cup. Pentru Simona calificarea echipei nationale au ridicat-o enorm. De aceea a reusit acest parcurs foarte bun si acest meci exceptional in fata unei jucatoare de foarte inalt nivel" a spus Cristian Tudor Popescu la Digi Sport.

VIDEO PROTVPLUS.RO

„Aerul era irespirabil, am crezut că murim cu uşile închise”. Mărturia unei românce din Atena, devastată de incendii
BRAT
Modifică setările cookies