rafael nadal Taylor Fritz Tenis ATP Turneul Campionilor Tenis

Rafael Nadal, record negativ atins prima dată după 13 ani! Ce premieră negativă a bifat după un deceniu

Rafael Nadal a semnat o premieră negativă, după 13 ani în care a reușit să evite această contra-performanță. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 14 Noiembrie 2022, 16:45
Data actualizarii: Luni 14 Noiembrie 2022, 16:50

La 36 de ani, Rafael Nadal a reușit să câștige două titluri de mare șlem în acest sezon, dar a semnat inclusiv cel mai lung șir de victorii consecutive la începutul unui sezon - 20, în debutul stagiunii actuale.

Doar că tiparul istoric al carierei tenismenului iberic - acela de a nu performa la cel mai înalt nivel în competițiile de hard indoor din finalul sezonului, precum turneele ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy și Turneul Campionilor - pare că se respectă, în ciuda rezultatelor enorme semnate de Rafa Nadal în 2022.

Nadal a pierdut trei meciuri consecutive pentru prima oară, din 2009 încoace 

Învins de Tommy Paul încă din primul meci jucat în capitala Franței, Rafael Nadal a debutat cu eșec și la Torino, învins de Taylor Fritz, 7-6 (3), 6-1 pentru a doua oară în acest an, după finala întrecerii ATP Masters 1000 de la Indian Wells. 

În 2009, Rafa Nadal pierdea patru meciuri la rând, finala turneului ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy, în favoarea lui Novak Djokovic, înfrângere urmată de trei eșecuri suferite în faza grupelor Turneului Campionilor, în fața oponenților Robin Soderling, Nikolay Davydenko și Novak Djokovic. 

„În acest turneu mai am o șansă, dar e sigur că nu sunt mulțumit de început.”

„Am nevoie de mai multe meciuri pentru a juca la acest nivel, chiar dacă m-am antrenat bine, mult mai bine decât cum am jucat, fără îndoială. E normal. 

Nu este turneul ideal şi, probabil, partea sezonului în care să revin după câteva luni de absenţă din circuit, pentru că nu ai timp să prinzi încredere. În acest turneu mai am o şansă. Dar e sigur că nu sunt mulțumit de început. Primul meci a fost foarte important pentru mine,” a declarat Rafael Nadal.

Modifică setările cookies