rafael nadal Lorenzo Sonego Wimbledon Tenis

Rafael Nadal a vorbit după gestul controversat de la Wimbledon! Ce a spus după ce și-a chemat adversarul la fileu pentru a-l „certa” 

Rafael Nadal (36 ani, 4 ATP) s-a calificat în opimi la Wimbledon în minimum de seturi, după ce l-a învins pe Lorenzo Sonego (27 ani, 57 ATP), scor 6-1, 6-2, 6-4.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 03 Iulie 2022, 13:47
Data actualizarii: Duminica 03 Iulie 2022, 13:48

Câștigătorul de la Roland Garros a avut o ieșire neașteptată în timpul meciului cu tenismenul italian, în al treilea set, la scorul de 4-4. Ibericul s-a enervat de sunetele scoase de adversar și l-a chemat la fileu pentru a-l „certa” și a-i transmite să nu mai facă asta. 

Sonego l-a criticat la conferința de presă pe Rafael Nadal pentru gestul făcut, spunând că gestul făcut de legendarul tenismen este unul care se practică pe la „turneele de mâna a treia”. Arbitrul din scaun i-a dat însă dreptate lui Nadal în timpul meciului, spre disperarea italianului. 

Rafael Nadal a vorbit după gestul controversat de la Wimbledon

Rafael Nadal a vorbit atât la finalul meciului, cât și la conferința de presă despre ieșirea pe care a avut-o, cerându-și scuze lui Sonego pentru gestul său. 

„Cred că am greșit. Am vorbit cu el liniștit, i-am expus o situație care se petrecea. Dacă aș da timpul înapoi nu aș proceda la fel. Îi spusesem deja arbitrului asta, iar el, care este unul dintre cei mai buni, aștepta schimbul de teren pentru a-i spune ceva. 

Suntem între colegi, ne vedem săptămânal. Există un cod care trebuie respectat pe terenul de joc. Cred că am greșit când l-am chemat la fileu și să îi spun lucrurile alea. Ar fi trebuit să îi spun la schimbarea terenului sau să aștept să îi spună arbitrul”, a declarat Nadal conform Marca

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!