Tenis

MesSimona! Halep poate urca pe locul 1 in topul WTA Race si poate fi prima romanca dupa 16 ani care joaca la Turneul Campioanelor

18:00 Simona Halep - Andrea Petkovici, pentru marea finala de la Roland Garros

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Iunie 2014, 08:52
Data actualizarii: Joi 05 Iunie 2014, 09:45

Simona Halep a ajuns pentru prima data in cariera in semifinalele unui turneu de Grand Slam si este mai aproape ca niciodata de o victorie mare. Cu Serena Williams si Na Li eliminate, dar si cu o serie de meciuri perfecte facute impotriva unor jucatoare ca Sloane Stephens sau Svetlana Kuznetsova, Halep mai are doua meciuri pana la trofeul Roland Garros.

Aflata pe locul 4 WTA inaintea turneului de la Paris, Halep ar putea prinde si top 3 mondial, in cazul unei calificari in finala, aceasta avand sansa sa o intreaca pe poloneza Agnieska Radwanska (eliminata in turul III).

Cu 780 de puncte WTA asigurate si cu un cec de 412 mii de euro, Halep mai poate da insa o mare lovitura si poate deveni lidera clasamentului WTA Race - Road To Singapore.

Clasamentul Road To Singapore contabilizeaza doar rezultatele obtinute in anul curent, iar Simona Halep le poate intrece pe Serena Williams si Na Li, ocupantele primelor doua locuri, eliminate inca din primul tur al turneului de la Roland Garros.

Simona Halep are asigurata, intr-o mare masura, prezenta la Turneul Campioanelor, insa o victorie la Roland Garros o va putea duce pe primul loc in clasamentul pe 2014, aducandu-i 2000 de puncte, fata de doar cele 70 luate de Williams si Na Li.

De asemenea, Simona Halep ar putea deveni si prima jucatoare din Romania, de la Irina Spirlea incoace, care sa joace la Turneul Campioanelor. Irina Spirlea juca la acest turneu in 1997 si 1998, atunci cand era eliminata in semifinale de Jana Novotna (1997) si Martina Hingis (1998).

Clasamentul WTA Race - Road To Singapore

1. Na Li (China) - 3830 puncte
2. Serena Williams (SUA) - 3011 puncte
3. Agnieszka Radwanska (Polonia) - 2787 puncte
4. Maria Sharapova (Rusia) - 2640
5. Simona Halep (Romania) - 2479

Simona, versiunea feminina a lui Djokovic

Mats Wilander, fostul mare jucator de origine suedeza, triplu castigator al turneului de la Roland Garros, a vorbit si el despre Simona Halep, acesta comparand-o cu sarbul Novak Djokovic.

"Cred ca Simona Halep este versiunea feminina a lui Djokovic. Ea evolueaza foarte bine pe toate suprafetele de joc si vad ca este foarte increzatoare, vrea sa castige fiecare meci. In momentul de fata nu vad limite pentru ea, poate obtine rezultate extraordinare", a spus Wilander.

Modifică setările cookies