Medicamentul folosit de Sharapova face RAVAGII: peste 60 de sportivi de TOP au fost depistati pozitiv! "Au fost avertizati din 2014 sa nu mai foloseasca"

Maria Sharapova Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 11 Martie 2016, 09:55
Data actualizarii: Vineri 11 Martie 2016, 09:55

Maria Sharapova nu e singura sportiva de top care a fost depistata pozitiv cu Meldonium. Peste 60 de sportivi de top au patit-o ca rusoaica in luna ianuarie! 

Peste 60 de sportivi de top, inclusiv medaliati cu aur la Olimpiada si la Campionatele Mondiale au fost depistati pozitiv cu Meldonium in luna ianuarie, anunta oficialii Agentiei Mondiale Antidoping. Meldonium e un medicament din Letonia care trateaza afectiuni ale inimii, insa care sporeste performantele sportive. Medicamentul este interzis in SUA, dar se poate comanda pe internet din Rusia. Medicamentul a fost trecut pe lista substantelor interzise de Agentia Mondiala Antidoping in luna ianuarie, insa multi sportivi au ignorat anuntul agentiei. Acestia au picat testele la care au fost supusi, iar acum vor fi suspendati. Maria Sharapova e cel mai mare nume de pe o lista care include zeci de nume.

"Numarul creste. Maria nu este singura. Pana acum sunt peste 60 de sportivi de top care au picat testul in luna ianuarie, dar vor mai fi si altii", spune Ben Nichols, purtatorul de cuvant al Agentiei Mondiale Antidoping.

Nu toate numele sportivilor depistati au fost facute publice. Dar pe lista se afla patinatorul rus Emion Elistratov, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, Davit Modzmanashvili din Georgia, medaliat cu argint la lupte la Jocurile Olimpice, Abeba Aregawi din Suedia, campion mondial la maraton.

"Suntem foarte surprinsi de numarul mare de sportivi depistati pozitiv cu aceasta substanta. Nu aveam idee ca sunt atat de multi cand am trecut acest medicament pe lista. Motivul pentru care l-am trecut este ca ajuta la cresterea performantelor fizice, monitorizam aceasta substanta de 12 luni. Noi am anuntat sportivii ca am inceput monitorizarea medicamentului inca din 2014. A fost un semnal clar ca trebuie sa fie atenti. Nu au fost", a declarat seful agentiei mondiale Antidoping, David Howman. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!