Medicamentul folosit de Sharapova face RAVAGII: peste 60 de sportivi de TOP au fost depistati pozitiv! "Au fost avertizati din 2014 sa nu mai foloseasca"
Vineri 11 Martie 2016, 09:55

Medicamentul folosit de Sharapova face RAVAGII: peste 60 de sportivi de TOP au fost depistati pozitiv! "Au fost avertizati din 2014 sa nu mai foloseasca"

Maria Sharapova nu e singura sportiva de top care a fost depistata pozitiv cu Meldonium. Peste 60 de sportivi de top au patit-o ca rusoaica in luna ianuarie! 

Bucurati-va de fotbal in direct la PRO TV! Azi, 21:45 Bayern - Real Madrid in semifinalele Champions League!

Arsenal - Atletico, joi, 22:00, in direct la PRO X! Bucurati-va de fotbal!

Peste 60 de sportivi de top, inclusiv medaliati cu aur la Olimpiada si la Campionatele Mondiale au fost depistati pozitiv cu Meldonium in luna ianuarie, anunta oficialii Agentiei Mondiale Antidoping. Meldonium e un medicament din Letonia care trateaza afectiuni ale inimii, insa care sporeste performantele sportive. Medicamentul este interzis in SUA, dar se poate comanda pe internet din Rusia. Medicamentul a fost trecut pe lista substantelor interzise de Agentia Mondiala Antidoping in luna ianuarie, insa multi sportivi au ignorat anuntul agentiei. Acestia au picat testele la care au fost supusi, iar acum vor fi suspendati. Maria Sharapova e cel mai mare nume de pe o lista care include zeci de nume.

"Numarul creste. Maria nu este singura. Pana acum sunt peste 60 de sportivi de top care au picat testul in luna ianuarie, dar vor mai fi si altii", spune Ben Nichols, purtatorul de cuvant al Agentiei Mondiale Antidoping.

Nu toate numele sportivilor depistati au fost facute publice. Dar pe lista se afla patinatorul rus Emion Elistratov, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, Davit Modzmanashvili din Georgia, medaliat cu argint la lupte la Jocurile Olimpice, Abeba Aregawi din Suedia, campion mondial la maraton.

"Suntem foarte surprinsi de numarul mare de sportivi depistati pozitiv cu aceasta substanta. Nu aveam idee ca sunt atat de multi cand am trecut acest medicament pe lista. Motivul pentru care l-am trecut este ca ajuta la cresterea performantelor fizice, monitorizam aceasta substanta de 12 luni. Noi am anuntat sportivii ca am inceput monitorizarea medicamentului inca din 2014. A fost un semnal clar ca trebuie sa fie atenti. Nu au fost", a declarat seful agentiei mondiale Antidoping, David Howman. 3 comentarii
  • 11 2016
    Gogu Băi proștilor, puneți botul la măgăriile făcute de criminalii americani, cei care-și dopează sportivii cu substanțe "bune" pe care le hotărăsc ei! Cum să retragi titluri obținute înainte de declararea medicamentului ca fiind interzis! Citiți declarația inventatorului (leton, nu rus!) și mai reflectați!...
  • 11 2016
    mountytoma se vede pe fatza sarapovei din poza asta ce ravagii face medicamentul. pe langa bube pe fatza, mai are si mustatza de zici ca e barbat......
  • 11 2016
    asdas Deci toti aveau probleme cu inima? Penibili rusii astia.Ar trebui retrase toate medaliile castigate de toti sportivi care au folosit Meldonium,indiferent daca sunt rusi sau nu....
Preşedintele Iohannis efectuează o vizită în Bacău, la societatea comercială Aerostar
BRAT