FOTO Mașinărie de tenis: Alcaraz (19 ani) mănâncă 4500 de calorii pe zi: „noul Nadal” a pus 8 kilograme de masă musculară în 2 ani

Carlos Alcaraz ATP Masters 1000 Indian Wells rafael nadal Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 13 Septembrie 2022, 22:22
Data actualizarii: Marti 13 Septembrie 2022, 22:15

Greutatea lui Carlos Alcaraz a crescut cu 8 kilograme în ultimii 2 ani, iar preparatorul său fizic preconizează încă trei ani de creștere pentru tânărul tenismen. 

„Nu sunt special, și nimeni nu a spus că voi fi cel mai bun. Dar am muncit pentru succesul meu,” a spus Carlos Alcaraz după finala US Open 2022, câștigată în defavoarea norvegianului Casper Ruud, scor 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3

Carlos Alcaraz a devenit la 19 ani și 4 luni cel mai tânăr număr 1 ATP din istoria tenisului. Antrenorul său, Juan Carlos Ferrero a declarat că Alcaraz se află la doar 60% din potențialul său maxim, dar și-a lăudat elevul pentru munca depusă cu scopul de a adăuga masă musculară. 

„Când a venit la mine la academie, la 15 ani, era subțire ca o spaghetă. A trebuit să-și lucreze mușchii, dar am văzut ceva special în el,” a spus Ferrero, la New York, după titlul cucerit de Carlos Alcaraz. 

Sport.ro vă prezintă mai jos evoluția fizică a tânărului tenismen, Carlos Alcaraz, care a făcut tranziția de la un tenismen subponderal la unul dintre cei mai musculoși jucători ai circuitului ATP în doar 2 ani. 


Carlos Alcaraz a pătruns în 2022 în top 20 ATP, devenind primul tenismen în vârstă de 18 ani care izbutește această performanță, de la Rafael Nadal, în 2005. 

Calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1000 de la Indian Wells, tenismenul spaniol a egalat recordul de vârstă setat de Andre Agassi pentru cel mai tânăr semifinalist al competiției din California. 

Având 10 victorii la rând în ATP, Carlos Alcaraz își poate bate recordul numărului de succese consecutive, în cazul în care va trece de idolul său, Rafael Nadal, în penultimul act competițional. 

Carlos Alcaraz a pus între 6-8 kilograme în ultimii doi ani

Învins de Carlos Alcaraz în faza optimilor la Indian Wells, scor 7-5, 6-1, deși reușise să îl elimine pe liderul ATP, Daniil Medvedev, tenismenul francez, Gael Monfils a făcut declarația prin care laudă condiția fizică extraordinară a spaniolului.

„Când vă spun că m-a mâncat fizic... nu e vorba că sunt obosit, ci fizic, ce oferă el, e prea mult pentru mine,” a declarat Gael Monfils pentru L'Equipe, jucătorul din Hexagon traversând la rândul său o perioadă bună, având un titlu ATP câștigat în acest sezon, la Adelaide. 

Gael Monfils: „M-a mâncat fizic. Nu e vorba că sunt obosit. Ce oferă el, fizic, e prea mult pentru mine.”

„Din cele 75 de kilograme ale lui Carlos, 60% reprezintă masă musculară,” a spus preparatorul fizic al lui Carlos Alcaraz, Alberto Lledo, potrivit Marca. În ultimii doi ani, „noul Rafael Nadal” și-a crescut greutatea corporală cu 6-8 kilograme, iar schimbarea e evidentă nu doar în aspect, ci și în jocul său. 

„Când am început să lucrăm cu el, avea o problemă: avea un indice de grăsime corporală mult prea scăzut. Mânca foarte puțin. Avea obiceiurile alimentare ale unui copil, și nu ale unui sportiv de performanță,” adaugă preparatorul fizic, Alberto Lledo, în același interviu.

4500 de calorii pe zi și multe ore în sala de forță, ingredientele transformării lui Carlos Alcaraz

Ajutat de dieteticieni, Carlos Alcaraz a ajuns să aibă o greutate ideală raportată la înălțimea sa de 1,85 metri, având un plus de agilitate în comparație cu raportul înălțime-masă egal al lui Rafael Nadal (1,85 metri - 85 kilograme). 

Zilnic, Carlos Alcaraz are de ingerat 4500 de calorii, care provin din mâncare, proteine, suplimente alimentare și sushi, pe care obișnuiește să îl mănânce înaintea meciurilor, notează Eurosport.

Dincolo de exercițiile făcute în sala de forță, Carlos Alcaraz „se odihnește” făcând intervale sprint de 400 de metri, pentru a-i antrena explozia și anduranța. 

„Copilul încă crește, atât muscular, cât și osos. Ce facem acum e un fenomen care poate continua până la 21 de ani,” a completat Alberto Lledo, preparatorul fizic pregătit să continue transformarea tânărului tenismen în vârstă de 18 ani. 

sursă foto: Eurosport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!