Alcaraz, întrebat dacă îl vânează pe Nadal. Răspunsul genial: „Eu am un trofeu, el are 22, așa că m-am pus și eu la coadă”

Carlos Alcaraz campion US Open 2022 Carlos Alcaraz titluri de mare slem Openul American rafael nadal Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 12 Septembrie 2022, 13:30
Data actualizarii: Luni 12 Septembrie 2022, 13:25

Carlos Alcaraz a reacționat într-o manieră amuzantă, când a fost întrebat dacă urmărește să replice performanțele semnate de Rafael Nadal în tenisul mondial. 

Carlos Alcaraz (19 ani, 1 ATP) este un exemplu de modestie în etapa modernă a Erei Open, iar asemănările făcute de presa internațională între cel mai tânăr număr 1 ATP și Rafael Nadal s-au dovedit a fi potrivite, de-a lungul acestui sezon.

Campion la Rio de Janeiro, Miami, Barcelona, Madrid și US Open, tânărul tenismen iberic a afirmat că succesul semnat în turneul ATP Masters 1000 din Florida l-a convins că este capabil să devină campion de Grand Slam, lucru pe care nu a ezitat să îl afirme de mai multe ori, în primăvara și vara acestui an, în care a reușit calificări în sferturi de finală, respectiv optimi la Roland Garros și Wimbledon. 

Alcaraz își cunoaște măsura, în raport cu Nadal: „Eu am unul, el are 22, așa că m-am pus și eu la coadă.” 

„Am obosit puțin. Am zis-o mereu că nu e momentul să fii obosit în fazele superioare ale turneelor de mare șlem. Trebuie să dai tot ce ai în interior,” s-a confesat Carlos Alcaraz, în discursul de campion, ținut la ceremonia de premiere.

„M-am depășit pe mine însumi în aceste două săptămâni. Sunt foarte fericit. Nu m-am gândit niciodată că voi reuși aceste lucruri la 19 ani. Am visat la aceste performanțe încă din copilărie, dar nu îmi imaginam că voi ajunge aici atât de devreme. Voi continua să muncesc din greu și voi lupta pentru a trăi mai multe momente ca acesta,” a afirmat Carlos Alcaraz, în conferința de presă organizată la New York după încheierea finalei cu Casper Ruud

Carlos Alcaraz: „Nu îmi imaginam că voi reuși aceste performanțe atât de devreme.”

„Aceste două săptămâni au fost incredibile și mi-au adus câteva meciuri foarte dure. Mulțumesc, New York pentru susținere. Energia resimțită pe teren e imposibil de explicat.

Vă mulțumesc tuturor celor care vă aflați de partea opusă a Planetei, celor care ați rămas treji sau v-ați trezit devreme pentru a mă susține,” a scris Carlos Alcaraz pe Twitter, la câteva ore după încheierea finalei US Open 2022. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!