"La 25 de ani, tu ești zdravănă la cap!?" Reacția lui Ilie Năstase după decizia care a uimit tenisul mondial

Ilie Nastase Ashleigh Barty Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Martie 2022, 12:38
Data actualizarii: Joi 24 Martie 2022, 12:48
Ashleigh Barty (1 WTA, 25 de ani) s-a retras din tenis fără ca decizia să fie cauzată de o accidentare sau boală. 

Ilie Năstase, primul lider din istoria ATP, consideră că Barty a luat o decizie greșită și dă exemplul Roger Federer. 

Fost președinte al Federației Române de Tenis, dublul campion în turneele de Grand Slam susține că jucătoarea din Australia s-a retras mult prea devreme și își manifestă surprinderea în legătura cu hotărârea care a uimit toată suflarea sportului alb.

„Mi se pare că s-a retras prea devreme! Eu nu sunt de acord cu ce spun toți oamenii din sport, că trebuie să te retragi când ai cea mai bună performanță. E o prostie asta, după mine! Dacă tu scrii cea mai bună carte acum și te retragi, ce înseamnă asta...că ar trebui să renunți doar pentru că ai scris cea mai bună carte?! Te retragi când vrei! Uitați-vă la Federer! Se retrage când vor mușchii lui! 

Are aproape 41 de ani și vrea să joace în continuare. A dovedit cine e și n-are treabă acum să mai dovedească altceva! Joacă de plăcere. Nu putem să le spunem noi sportivilor când să se retragă! Dacă a fost numărul 1, nu mai contează că a luat unu, două sau trei Grand Slam-uri! La 25 de ani, oricine ar spune << Dar tu ești zdravănă la cap la 25 de ani? >> Nu putem știi motivele”, a declarat Ilie Năstase, potrivit wowbiz.ro.

Dimineața zilei de 23 martie 2022 a adus o veste care va schimba substanțial configurația tenisului feminin în sezoanele următoare.

Contrar tuturor așteptărilor, sportiva australiană Ashleigh Barty - care a ocupat locul întâi al ierarhiei WTA în ultimele 114 săptămâni - și-a anunțat retragerea din tenis, afirmând că este timpul ca "persoana Ashleigh Barty să se bucure de viață, având șansa de a-și urmări alte visuri". 

Ashleigh Barty se retrage din tenis la 25 de ani cu 3 titluri de mare șlem în palmares, câștigate în perioada 2019-2022, cu 117 săptămâni petrecute ca lider WTA și cu alte 12 trofee adjudecate în circuitul WTA, printre care Turneul Campioanelor, Miami sau Stuttgart. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!