După Justine Henin, Ashleigh Barty e al doilea lider WTA care cere să fie retrasă din clasament: Iga Swiatek are nevoie de o singură victorie 

Ashleigh Barty Ashleigh Barty retragere clasament WTA Iga Swiatek Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 24 Martie 2022, 09:25
Data actualizarii: Joi 24 Martie 2022, 09:33

Iga Swiatek e în pole-position pentru a deveni noul număr 1 WTA, în urma retragerii australiencei Ashleigh Barty, care a decis să fie retrasă din clasament. 

Ashleigh Barty a ales să fie retrasă din clasamentul WTA, începând cu următorul ciclu, care va începe în 4 aprilie 2022, imediat după încheierea competiției WTA 1000 de la Miami

Număr 2 WTA, Iga Swiatek și-a asumat poziția de pole-position în lupta pentru statutul de nou lider al circuitului de elită al tenisului feminin. Jucătoarea din Polonia are nevoie de o singură victorie pe tabloul principal al întrecerii din Florida pentru a urca, la doar 20 de ani, pe locul întâi al clasamentului WTA. 

Retragerea numărului 1 WTA din tenis s-a mai întâmplat o singură dată, în 2008, când Justine Henin a părăsit sportul și a cerut să fie retrasă din ierarhie. 

Iga Swiatek urcă pe locul 1 WTA la 20 de ani dacă va câștiga un singur meci la Miami

Iga Swiatek (20 de ani, 2 WTA) o va înfrunta pe Viktorija Golubic (29 de ani, 42 WTA) în turul secund la Miami, într-o partidă care va avea loc vineri, 25 martie. 

Mare favorită în acest meci nu doar dintr-o perspectivă valorică, ci și din prisma formei de moment - Iga Swiatek câștigând 10 partide la rând în WTA, și nu în orice turnee, ci în competițiile WTA 1000 de la Doha și Indian Wells - sportiva din Polonia are o probabilitate enormă să devină noua ocupantă a poziției unu.

Ce mesaje și-au transmis Iga Swiatek și Ashleigh Barty 

„Nu ar fi nicio persoană mai bună. E incredibilă, joacă un tenis grozav și a adus o energie neînfricată, proaspătă pe terenurile de tenis. Mi-a plăcut să joc împotriva ei și îmi place să mă antrenez și să petrec timp alături de echipa ei. 

A fost printre primele care mi-au trimis un mesaj, după retragere. Cred că Iga merită locul întâi și va putea să rămână ea însăși și să își urmărească în continuare visurile,” a fost reacția retrasei Ashleigh Barty, la auzirea posibilității că Iga Swiatek ar putea să îi preia locul în clasament. 

„Chiar cred că e curajoasă, având în vedere toate așteptările puse asupra umerilor săi. Nu sunt mulți oameni care s-ar opri în acest moment și și-ar pune fericirea pe primul loc. 

Ash e un exemplu nu doar pentru jucătorii de tenis sau alți sportivi, ci pentru fiecare om,” au fost cuvintele transmise de Iga Swiatek, după retragerea sportivei din Australia. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!