GALERIE FOTO "Foarte urât! Nu ne face cinste". Modul bizar în care au fost surprinse rivalele Halep și Cîrstea înaintea meciului direct

Simona Halep Indian Wells Sorana Cirstea Tenis Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Martie 2022, 20:27
Data actualizarii: Marti 15 Martie 2022, 20:38

Simona Halep și Sorana Cîrstea se înfruntă acum, în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells.

În ultimii ani s-a vorbit despre o relație rece și neprietenoasă între Simona Halep și Sorana Cîrstea, iar un eveniment petrescut chiar înaintea meciului direct de la Indian Wells pare să confirme acest lucru.

Modul bizar în care au fost surprinse rivalele Halep și Cîrstea

Cele două jucătoare din România au fost transportate la arenă cu o mașinuță de tipul celei de golf, iar modul în care au fost așezate cele două a surprins. Simona Halep s-a așezat în spatele șoferului, cu fața la drum, în timp ce Sorana Cîrstea a stat pe bancheta din spate, cu spatele la rivala sa.

Antrenorul Marius Șumudică a fost surprins când a văzut imaginile de la Indian Wells, considerând că este o ipostază foarte urâtă, care nu face cinste României.

"O ipostază foarte urâtă. Nu numai pentru noi în România, ci pentru toți cei care vor comenta. Te întreb ceva. Dacă mergeau cu o mașină normală, un autoturism, o limuzină, ce se întâmpla?

Stătea una în spate și una în spate? Sau ce se întâmpla? O imagine care nu ne face cinste, cel puțin eu așa o văd. Sau probabil au închiriat mașina asta, e de pe la golf sau ceva de acolo", a spus Marius Șumudică, la Digisport.

Istoria relației reci dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea

Deși nu există un anume eveniment care a cauzat indiferența profundă care acoperă ambele sensuri ale relației Simonei Halep cu Sorana Cîrstea, fostul antrenor al Simonei Halep, Firicel Tomai dezvăluie că relația pasiv-agresivă a început încă din timpul junioratului. 

„Există de mult timp, de la junioare această relaţie rece. Chiar la un meci challenger de aici, de la Bucureşti, unde Simona a fost aproape să o bată pe Sorana, au şi apărut discuţii după meci.

Niciuna nu voia să piardă, mai ales că atunci Sorana juca puţin mai bine ca Simona, fiind puţin mai mare. Sorana nu concepe să piardă, Simona voia să vină tare din spate să audă lumea de ea, a fost o dispută aprigă,” a precizat Tomai pentru Fanatik. 

Reacția Soranei Cîrstea, când Simona Halep a devenit număr 1 WTA: „N-am apucat să o felicit încă pe Simona, am avut program încărcat și n-am avut timp.”

Conflictul a fost acutizat de refuzul căpitanului nejucător, Florin Segărceanu de a o convoca pe Sorana Cîrstea la partida de Fed Cup, România - Elveția, din 2018, decizie care a cauzat retragerea Soranei Cîrstea din echipa națională.

„România nu stă în Simona Halep!”, spunea Sorana Cîrstea, într-o conferință de presă susținută în cadrul confruntării România - Canada, desfășurată cu câteva luni înainte de hotărârea retragerii din echipă. 

Când Simona Halep a devenit prima jucătoare de tenis din România care a urcat pe locul 1 WTA, în octombrie 2017, Sorana Cîrstea nu a reacționat pe măsura grandorii evenimentului. 

„N-am apucat s-o felicit încă pe Simona. Am avut program încărcat şi n-am avut timp. O să îi strig ceva de la balcon, probabil, că tot suntem vecine,” a spus Sorana Cîrstea. 

În 2014, înainte ca Simona Halep să joace prima finală de Grand Slam, Sorana Cîrstea nu i-a urat succes „pentru că nu era în țară”

Dincolo de toate aceste ocazii speciale, Sorana Cîrstea a refuzat să vorbească, la invitația PRO TV, despre performanța Simonei Halep de a ajunge în finala Roland Garros 2014. 

„Nu pot să-i urez succes, nu sunt în ţară”, a fost răspunsul scurt trimis de Sorana Cîrstea la acea vreme.

Foto: Captură Digisport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!