GALERIE FOTO Emma Răducanu și-a pus în cap întreaga lume a sportului! Ce a putut să spună britanica despre tenisul masculin

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2024, 15:48
Data actualizarii: Duminica 19 Mai 2024, 15:46

Emma Răducanu, declarație intrigantă la adresa tenisului masculin. 

Emma Răducanu a șocat întreaga lume a sportului în toamna anului 2021, când, la vârsta de optsprezece ani, a ieșit campioana Openului American, după un parcurs început chiar din faza calificărilor.

Zece meciuri câștigate consecutiv fără set pierdut a împins-o pe britanica cu origini românești în istoria tenisului, însă următorii ani nu au confirmat valoarea sportivei din Anglia.

Emma Răducanu: „Femeile sunt mai tehnice decât bărbații. Se bazează pe viteză, pe agilitate și pe creierul lor, mai degrabă decât pe forță brută.”

Rătăcită în anonimat și pierdută într-o mare de emoții dure, prin care au trecut-o inclusiv cele trei intervenții chirugicale suferite în 2023, Emma Răducanu s-a pronunțat în legătură cu diferențele între premiile financiare oferite în ATP și în WTA.

„Diferența de bani e uriașă. Nu cred că e corectă, dar să joci trei seturi în turneele de mare șlem e mult mai bine decât să joci cinci, aspect care e brutal. 

Multe dintre femei sunt mai bune tehnic decât bărbații. Se bazează pe viteză, pe agilitate și pe creierul lor, mai degrabă decât pe forță brută,” a declarat Emma Răducanu pentru The Times

În turneele de o mie de puncte de la Roma, diferența de premii a fost vizibilă. Câștigătoarea Iga Swiatek a primit un cec în valoare de 550,000 de lire sterline, în timp ce campionul probei masculine va primi cu 200,000 de lire sterline mai mult. 


Boris Becker, despre șansele Simonei Halep de a mai câștiga un Grand Slam

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!