GALERIE FOTO După insecta Phlebotomus simonahalepae, acum o specie de gândac nou-descoperită a primit numele lui Novak Djokovic!

Novak Djokovic Duvalius djokovici Phlebotomus simonahalepae Simona Halep Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Octombrie 2022, 09:37
Data actualizarii: Sambata 08 Octombrie 2022, 09:48

Denumirea științifică, în limba latină, a coleopterului este Duvalius djokovici, ”datorită vitezei, rezistenţei, flexibilităţii, durabilităţii şi capacităţii de supravieţuire într-un mediu dificil”.

Oameni de ştiinţă sârbi au numit o nouă specie de gândac după celebrul Novak Djokovic, datorită vitezei, rezistenţei, flexibilităţii, durabilităţii şi capacităţii de supravieţuire într-un mediu dificil, anunţă presa sârbă, citată de Reuters.

Insecta, un gândac de tip Duvalius, a fost descoperită în urmă cu câţiva ani într-un subteran, în vestul Serbiei.

Conform cercetătorului Nikola Vesovic, gândacul a fost numit Duvalius djokovici.

Oamenii de știință din Serbia: ”Ne simțim datori să îl răsplătim pe Djokovic așa cum putem”

Vesovic a precizat că gândacul respectiv face parte din ordinul Coleoptera şi trăieşte în subteran la mare adâncime, astfel că nu vede.

“Am propus ca noua specie să primescă numele Djokovic. El este omul care a făcut multe pentru această ţară. Ne simţim datori să îl răsplătim aşa cum putem”, a declarat Vesovic, conform news.ro.

Anul trecut, o specie de insectă descoperită în Dobrogea a primit numele Simonei Halep: Phlebotomus (Transphlebotomus) simonahalepae.

Foto: Wimbledon

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!