Dupa 20 de ani | Moment de reculegere pentru Nastase-Tiriac Trophy tinut dupa finala castigata de Verdasco. Ilie Nastase: "Un turneu care a murit prematur"

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Aprilie 2016, 17:44
Data actualizarii: Luni 25 Aprilie 2016, 21:43

Dupa 20 de ani in care Bucurestiul si romanii s-au bucurat de un turneu ATP, trofeul Natase-Tiriac "a murit", dupa cum spune chiar fostul mare tenismen Ilie Nastase.

Turneul Nastase-Tiriac Trophy si-a aflat ultimul castigator. Fernando Verdasco a castigat astazi finala disutata impotriva lui Lucas Pouille, scor 6-3, 6-2. Turneul care s-a desfasurat in ultimii 20 de ani la Bucuresti, la Arenele BNR, nu va mai avea loc si in 2017.

Incheiat cu o zi mai tarziu, dupa ce ploaia a dat peste cap programul finalelor, turneul Natase-Tiriac si-a aflat astazi ultimii castigatori. Inainte ca Verdasco sa castige la simplu, Tecau si Mergea au cucerit trofeul de dublu.

Dupa cele doua finale, organizatorii au tras cortina. Printre lacrimile spectatorilor si celor care au muncit la Nastase-Tiriac Trophy in ultimii ani, organizatorii au decernat premiile si trofeele.

Pe tabela terenului principal a fost publicat un montaj video cu cele mai importante momente din ultimii 20 de ani, iar apoi Ilie Nastase a luat cuvantul.

"M-a sunat domnul Tiriac si m-a rugat foarte mult sa acceptati sa stam in picioare un minut, sa tinem un moment de reculegere pentru acest turneu care a murit prematur", a spus fostul mare jucator.

De anul viitor, turneul se va disputa in Spania, la Marbella.

Turneul Nastase-Tiriac nu a mai putut fi organizat la Bucuresti intrucat ISU nu a acordat avizele de securitate pentru arena principala. Ion Tiriac a acuzat BNR, proprietarul de drept al bazei, ca nu s-a implicat deloc in remediere situatiei, dar nici nu a dorit sa cedeze arenele.

De-a lungul anilor, la Bucuresti s-au mai impus Albert Montanes, David Sanchez, David Ferrer, Juan Belcells, Alberto Martin, Francisco Clavet, Alberto Berasategui, Guillermo Garcia-Lopez si Fernando Verdasco (cu totii spanioli). De asemenea, trofeul a mai fost castigat de Gilles Simon, Florent Serra, Juan Ignacio Chela, Jose Acasuso, Franco Davin, Jurgen Melzer, Thomas Muster, Lukas Rosol ori Grigor Dimitrov.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!