Tenis

Dezvaluire fabuloasa, la doua zile de la declaratia inedita a lui Tiriac: "Simona, sa ma suni cand faci juma' de miliard". Tiriac a facut banii intr-o saptamana :)

Ion Tiriac a surprins si amuzat in acelasi timp in aceasta saptamana atunci cand i-a transmis Simonei: "Esti o sportiva saraca, sa ma suni cand strangi jumatate de miliard". La doua zile de la acea declaratie, presa din Spania face o dezvaluire fabuloasa: Tiriac a facut banii in doar o saptamana.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Septembrie 2015, 09:11
Data actualizarii: Vineri 18 Septembrie 2015, 09:27

Ion Tiriac si-a facut un nume la nivel international nu doar prin intermediul carierei sale de sportiv, dar si prin reputatia de afacerist extrem de abil. Cel mai bogat roman, potrivit topurilor de specialitate, a strans o avere considerabila de-a lungul vietii si a investit in multinationale de succes.

Tiriac nu s-a ferit, insa, sa investeasca si in sport, iar unul dintre cele mai de pret proiecte ale sale din ultimul deceniu a fost turneul de tenis de la Madrid, despre care s-a scris totusi ca ar fi fost pus la vanzare in urma cu putin timp pentru 250 de milioane de dolari (DETALII AICI).

Patron al turneului de la Madrid de mai bine de 14 ani, timp in care a construit in Spania un complex superb cu circa 200 de milioane de euro, avand trei arene si cate 12.500, 3.500 si 2.500 de locuri, Ion Tiriac ar putea reveni insa asupra deciziei, dupa ultimele rapoarte contabile.

Totul dupa ce turneul a generat doar in acest an din drepturile TV fabuloasa suma de 600 de milioane de dolari, noteaza agentia spaniola Aegis Media intr-un raport. La aceasta suma, provenita din vanzarea drepturilor de televizare in 180 de tari, s-ar mai adauga alte 39 de milioane din drepturile vandute televiziunilor spaniole.

ABC.es noteaza ca Ion Tiriac are un contract semnat cu autoritatile din Madrid pana in 2021, dar afaceristul ar putea renunta mai repede, daca va gasi un cumparator care sa-i ofere 250 de milioane de dolari.

Spaniolii scriu ca organizarea turneului de la Madrid a generat peste 8.000 de locuri de munca, dintre care 5.300 doar in cadrul acestuia.

Nu mai departe de acum o saptamana, profit.ro nota ca Ion Tiriac a facut un profit de peste 35 de milioane doar in 2015 din organizarea turneului.

CITESTE SI

Modifică setările cookies