Tenis

Ion Tiriac pregateste un BOOM de 250 de milioane de dolari: turneul de la Madrid, scos la vanzare. Ce planuri are fostul mare tenismen

Ion Tiriac si-a facut un nume la nivel international nu doar prin intermediul carierei sale de sportiv, dar si prin reputatia de afacerist extrem de abil. Cel mai bogat roman, potrivit topurilor de specialitate, a strans o avere considerabila de-a lungul vietii si a investit in multinationale de succes.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 12 Septembrie 2015, 14:02
Data actualizarii: Sambata 12 Septembrie 2015, 14:16

Tiriac nu s-a ferit, insa, sa investeasca si in sport, iar unul dintre cele mai de pret proiecte ale sale din ultimul deceniu a fost turneul de tenis de la Madrid.

Afaceristul este totusi pregatit de un "boom" nu doar in lumea tenisului, dar si in ceea ce priveste veniturile sale, scrie portalul profit.ro

Potrivit sursei citate, Ion Tiriac se afla in negocieri pentru a vinde turneul de tenis de la Madrid, iar suma ceruta este una fabuloasa: 250 de milioane de dolari.

Unul dintre cele 12 turnee ATP World Tour Masters 1000, adica intre cele mai tari ale lumii, turneul de la Madrid ar putea avea un alt "patron".

Competitia, care i-a adus doar in 2015 un profit de 35.000.000 euro lui Ion Tiriac, a fost subiect de contre intre roman si conducerea ATP, dupa ce aceasta din urma i-a cerut afaceristului sa mareasca premiile puse in joc cu pana la 80%.

Ion Tiriac a obtinut din partea Primariei orasului Madrid dreptul de a investi circa 200 de milioane de euro in constructia Caja Magica in urma cu 14 ani. 

Acesta a construit un complex sportiv intreg, cu trei sali: una de 12.500 de locuri, una de 3.500 locuri si una de 2.500 locuri, toate avand acoperisuri retractabile.

De-a lungul ultimilor ani, la Madrid s-au impus Roger Federer, Rafa Nadal, Novak Djokovic si Andy Murray.

CITESTE SI

Modifică setările cookies