Decizia lui Tiriac l-a scos din sarite pe Nadal! "Este impotriva istoriei si a traditiei acestui sport!"

Autor: Sport.ro
Vineri 11 Noiembrie 2011, 19:17

	Decizia lui Tiriac l-a scos din sarite pe Nadal! "Este impotriva istoriei si a traditiei acestui sport!"

Ion Tiriac este hotarat sa schimbe, in premiera, culoarea zgurei pe care se vor disputa partidele turneului de la Madrid

Organizatorii turneului de la Madrid au primit, vineri, acceptul de a folosi zgura albastra, in mai 2012, a anuntat ATP, in ciuda protestelor spaniolului Rafael Nadal, care considera ca initiativa vine impotriva "istoriei si traditiei".

Ion Tiriac, oraganizatorul turneului, vrea de mai multi ani folosirea zgurei albastre in locul celei traditionale de culoare rosie si a obtinut castig de cauza in acest sens, dupa consultari cu jucatorii si cu organizatorii altor competitii.

"ATP a decis sa acorde autorizatia pentru o durata de un an, iar apoi problema va fi rediscutata, in functie de aprecierile jucatorilor. Credem ca este un lucru bun ca organizatorii incearca sa aduca lucruri noi", a anuntat ATP vineri.

Tiriac afirmase ca albastrul, care este si culoare sponsorului principal, o companie de asigurari, arata mingea mai bine pentru jucatori si telespectatori.

Insa numarul 2 mondial Rafael Nadal nu a fost partizanul initiativei: "Zgura este de culoare rosie", declarase el in urma cu doi ani. Miercuri, a repetat pe Twitter: "Este pacat pentru istoria si traditia acestei suprafete. Sper ca nu vom juca intr-o zi pe iarba albastra..."

Sursa: Mediafax

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Interviu. De ce este România cu un pas în fața Italiei sau Spaniei în lupta cu covid-19
BRAT