Tenis

Decizia luată de ruși după ultima mutare a englezilor! Soluția de ultimă instanță la care au apelat

Rușii și belarușii au fost excluși de la Wimbledon.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Aprilie 2022, 16:42
Data actualizarii: Joi 21 Aprilie 2022, 16:46

Ruşii şi belaruşii, în frunte cu Daniil Medvedev, au fost excluşi miercuri de la ediţia 2022 a turneului de tenis de la Wimbledon, ca răspuns la invadarea Ucrainei, au anunţat organizatorii competiţiei din capitala Marii Britanii.

Decizia a înfuriat Federația de Tenis din Rusia, care a anunțat prin vocea președintelui Shamil Tarpishchev că a luat legătura cu mai mulți avocați și va încerca să recâștige dreptul rușilor de a participa la turneele internaționale în instanță.

„Lucrăm la această problemă din punct de vedere legal. Toate organizațiile sportive susțin participarea noastră, trebuie să lucrăm și apoi să luăm o decizie.

Aceasta este o încălcare a drepturilor omului, un nonsens. Deși toată lumea din tenis ne susține, Anglia se pune de-a curmezișul.

Această problemă este acum analizată de o echipă de avocați. Sportivii nu ni se opun, ba dimpotrivă. Djokovic a numit această decizie nebună și consider că are dreptate. ATP și WTA au transmis că ar trebui să ne fie permis să participăm.

Decizia englezilor este o încălcare a tuturor normelor și regulilor. Avocații vor rezolva problema, am încredere!”, a spus Shamil Tarpishchev, potrivit Eurosport.

Turneele din Rusia și Belarus, anulate

În tenis, turneele din Rusia şi Belarus au fost anulate, iar cele două ţări au fost excluse de la competiţiile pe echipe (Cupa Davis şi Billie Jean King Cup, amândouă câştigate de Rusia anul trecut). Jucătorilor li se permite să concureze individual în turnee, dar nu sub numele şi drapelul ţărilor lor.

Totuşi, cele patru turnee de Mare Şlem, Openul Australiei, Roland Garros, Wimbledon şi US Open, sunt independente de circuitul masculin şi cel feminin.

Următorul turneu de Mare Şlem va avea loc între 22 mai şi 5 iunie la Roland Garros, iar organizatorii francezi nu au comunicat până în prezent nicio interdicţie pentru jucătorii ruşi şi belaruşi.

Modifică setările cookies