Stiri

GALERIE FOTO Caz fără precedent în Ucraina! 14 jucători și antrenori ai unei echipe s-au înrolat în armată pentru a-și apăra țara

Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 53.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 17 Aprilie 2022, 20:37
Data actualizarii: Duminica 17 Aprilie 2022, 20:37

Paisprezece jucători şi antrenori ai echipei de eşalon secund FC Prikarpattia s-au înrolat în armata ucraineană pentru a-şi apăra ţara, a anunţat federaţia de fotbal din Ucraina.

14 jucători și antrenori ai unei echipe s-au înrolat în armată pentru a apăra Ucraina

“Este absolut un caz fără precedent de la începutul invaziei de către invadatorii ruşi ca o echipă de fotbal din ligă a decis aproape unanim să meargă să apere ţara”, se menţionează pe site-ul UAF.

Căpitanul echipei, Vasil Ţiuţiura, a declarat că el şi colegii săi au avut temerea că mai mult ar încurca dacă se înrolează.

“Este ca şi cum ai duce un jucător din campionatul regional la o echipă profesionistă. Acelaşi lucru este când se înrolează un jucător care nu poate face nimic. 

Am avut această mică reţinere, a fost teama că vom fi o povară. Dar când comisarul ne-a explicat că vom fi antrenaţi treptat, ne-a spus şi ne-a arătat cum să ţinem o armă, cum să luptăm şi să apărăm Ucraina, am decis să ne alăturăm armatei. Deja am învăţat să folosim mitraliera. Totul este treptat. Facem de gardă, suntem la datorie”, a spus fotbalistul.

News.ro

Modifică setările cookies