Tenis

"De cine s-a simțit trădată Simona Halep?". Răspunsul oferit de tatăl sportivei

Simona Halep a oferit o declarație curioasă după ce a fost suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui rezultat pozitiv la un test doping.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 20:00
Data actualizarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 19:58

În timpul US Open 2022, Halep a fost testată pozitiv la Roxadustat, o substanță care conține eritropoetină, un hormon încadrat ca agent simulant eritropoetic. Fostul lider mondial a spus că trăiește cel mai mare șoc al vieții sale și nu a intenționat niciodată să trișeze, urmând să "lupte până la final pentru adevăr".

Stere Halep: "Simona se simte trădată de ceea ce se întâmplă, nu neapărat de cineva"

De asemenea, Simona Halep a mai spus că se simte "confuză și trădată", ridicând anumite semne de întrebare.

Întrebat de cine se simte trădată Simona Halep, Stere, tatăl sportivei, a explicat că nu este vorba despre o persoană anume, ci despre situația în sine.

"Este o situație prin care nu e ușor să trecem. Dar cu credință și ajutorul Domnului, se vor rezolva toate. Iar organele competente sper să facă dreptate. Deci Simona nu e vinovată cu absolut nimic. Ea a luat (n.r. – medicamente) pentru glande, dar nu știm nimic. Cine să prescrie așa ceva? Simona nici n-are medic personal, n-a avut niciodată. Dacă o sticlă de apă era începută, ea nu bea până nu desigila sticla.

E acasă. La București, acasă la ea. Nu bănuim pe absolut nimeni pentru că bănuiala e cel mai mare păcat. Trădare? Nu știu despre cine e vorba. Se simte trădată de ceea ce se întâmplă, nu neapărat de cineva. Noi suntem o familie care nu bănuiește pe cineva până nu se află adevărul pur", a spus Stere Halep, potrivit as.ro.

Simona Halep: „Să înfrunt o situație atât de nedreaptă, mă simt confuză și trădată”

Divorțată, operată și găsită dopată în această toamnă, Simona Halep experimentează, indubitabil, cea mai dificilă perioadă a vieții sale, în plan personal, iar procesele care vor urma în căutarea anulării deciziei de suspendare vor necesita multă energie psihică din partea dublei campioane de Grand Slam din țara noastră, care a demonstrat, de-a lungul timpului, o tărie mentală extraordinară. 

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am testat pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. E cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, întrucât e complet opusă valorilor cu care am fost educată. Să înfrunt o situație atât de nedreaptă, mă simt confuză și trădată. 

Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am ingerat substanța în cunoștință de cauză și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu e vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am construit-o cu tenisul în ultimii 25 de ani” a scris Simona Halep pe Instagram, pronunțându-se cu privire la cea mai delicată situație din cariera sa.

Modifică setările cookies