Cât ghinion! Cum a ajuns Simona Halep să consume suplimentul care i-a adus suspendarea de 4 ani: ”Avea speranțe mari” 

Simona Halep dopaj simona halep Simona Halep verdict suspendare Tenis Simona Halep
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Septembrie 2023, 18:10
Data actualizarii: Joi 14 Septembrie 2023, 18:16

Simona Halep a ajuns să consume suplimentul Keto MCT, pe care acum l-a declarat cotaminat cu Roxadustat, de teamă să nu rateze US Open 2022!

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) face noi dezvăluiri despre cum a decurs cazul care a dus la suspendarea Simonei Halep pentru o perioadă de patru ani. Forul notează faptul că sportiva noastră a ajuns să consume Keto MCT după turneul de la Cincinnati, de anul trecut, din cauza unei accidentări.

Halep s-a retras din competiție pentru că avea anumite probleme, iar ulterior momentului, care a avut loc la 18 august, trebuia să debuteze la US Open. Prima partidă de la Marele Șlem a fost programată la 29 august, iar pentru a fi în formă și pentru a nu mai acuza problemele medicale i s-a recomandat Keto MCT.

  • Ion Țiriac și Simona Halep

Simona Halep a consumat Keto MCT de teamă să nu rateze US Open

Fizioterapeuta Candice Gohier i-a recomandat să consume produsul, iar de acolo au început problemele. La un an distanță, Simona Halep este implicată într-un mare scandal de dopaj, care i-a adus o suspendare foarte mare și care îi poate pune capăt carierei. 

Simona Halep trebuia să dispute la 18 august 2022 meciul cu rusoaica Veronika Kudermetova, de la WTA Cincinnati, dar s-a retras din cauza unor probleme medicale.

A debutat la US Open 2022 la 29 august, contra sportivei din Ucraina- Daria Snigur, în fața căreia a cedat în trei seturi, 2-6, 6-0, 4-6. 

”Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei trei produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da. 

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele trei produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, se arată în motivarea ITIA cu privire la cazul Simona Halep. 

Simona Halep se declară nevinovată! 

Simona Halep, suspendată provizoriu din tenis de pe data de 7 octombrie 2022, a primit verdictul din partea ITIA în acestă lună septembrie, după aproape un an. Forul a anunțat că Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani din tenis! Decizia nu este definitivă, iar românca poate face apel la TAS, demers pe care a anunțat că îl va face. 

Agenția Internațională a Integrității în Tenis (ITIA) a amânat în mai multe rânduri verdictul în cazul de dopaj al Simonei Halep. Jucătoarea română de tenis a fost audiată la Londra în luna iulie, însă o decizie în cazul său nu a apărut nici atunci, motiv pentru care constănțeanca și-a exprimat în mai multe rânduri frustrarea.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!