GALERIE FOTO Bernadette Szocs a comentat cazul Simonei Halep. Mesajul puternic lansat de jucătoarea de tenis de masă 

Bernadette Szocs Simona Halep Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Noiembrie 2022, 18:06
Data actualizarii: Marti 01 Noiembrie 2022, 18:17

Bernie e componentă a lotului național de tenis de masă. 

Jucătoarea de tenis de masă Bernadette Szocs a declarat, marţi, că îşi doreşte din toată inima ca Simona Halep, depistată pozitiv cu roxadustat la un control antidoping, să îşi demonstreze nevinovăţia.

Bernadette Szocs o susține pe Halep

"Îmi doresc din toată inima ca Simona Halep să demonstreze că nu este vinovată. Sper să nu fie suspendată pentru că ştiu ce înseamnă să nu mai poţi să participi la concursuri. La tenis de câmp cred că e greu să fii suspendat 4 ani şi după să revii. Chiar îmi doresc ca Simona să îşi demonstreze nevinovăţia. Eu sunt convinsă că nu a luat ea ceva şi că e nevinovată", a spus Szocs, prezentă la evenimentul de lansare a revistei Născut pentru Sport ediţia naţională nr. 2.

"Toată viaţa mea am avut grijă pentru că dopingul e un lucru important şi nu aş vrea să îmi distrug cariera. Acum, după ce s-a întâmplat cu Simona, sunt mult mai atentă cine e în jurul meu. Iar dacă mi se dă un medicament, verific şi eu personal despre ce e vorba. Controale antidoping au fost multe, am fost trezită şi la 5 dimineaţa", a afirmat tripla campioană europeană la tenis de masă.

Bernadette Szocs a participat, marţi, la evenimentul de lansare a revistei Născut pentru Sport ediţia naţională nr. 2 alături de alţi foşti şi actuali sportivi români.

Anunțul Simonei Halep

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

''Astăzi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii. În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte şi este total împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii aşa de nedrepte, mă simt confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit pentru a dovedi că nu am luat conştient substanţa interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală'', a spus Halep.

Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a subliniat că în acest caz nu este vorba de titluri şi bani, ci de onoarea sa: ''Nu este vorba de titluri sau bani. Este despre onoare şi despre iubirea pe care am dobândit-o pentru jocul de tenis în ultimii 25 de ani''.

''Simona Halep, o jucătoare română de tenis de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP)'', a anunţat Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA), citată de Reuters.

Halep, testată pozitiv la US Open

''Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA)'', a menţionat ITIA, precizând că prezenţa substanţei a fost confirmată la contraexpertiză.

Halep, care ocupă în prezent locul 10 în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv la US Open, acolo unde românca a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4. Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!