Irina Begu, meci de coșmar la Wimbledon! Cum s-a terminat partida în care a fost condusă cu 6-0, 5-1

Irina Begu lin zhu Wimbledon Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 Iulie 2024, 14:44
Data actualizarii: Luni 01 Iulie 2024, 14:44

Irina Begu (34 de ani, 126 WTA) a părăsit prematur turneul de la Wimbledon. Românca a cedat clar, luni, scor 0-6, 4-6, confnruntarea cu chinezoaica Lin Zhu (30 de ani), a 67-a jucătoare a lumii.

Aflată la primul meci pe iarbă al acestui sezon, Begu a avut nevoie de minute bune pentru a se acomoda cu condițiile de joc de la Londra, a greșit în start de partidă și i-a permis adversarei din Asia să se distanțeze decisiv. Mai atentă, mai bună la selecția loviturilor, Zhu a dus manșa ireproșabil până la capăt, câștigând-o de manieră clară, scor 6-0, în doar 24 de minute.

Irina a arătat tenis doar pe final

Coordonatele nu s-au schimbat aproape deloc în setul al doilea, unul pe care Irina l-a început la fel de crispată, fără să simtă mingea și fără să fie capabilă să ia inițiativa în puținele puncte cu adevărat importante. Așa și-a creat Zhu un nou avans de două game-uri, ducând seria la opt și scorul la un neverosimil 6-0. 2-0. De acolo Irina a dat senzația că se poate reculege, a câștigat un prim game care ar fi trebuit să-i ridice moralul, însă chinezoaica nu s-a pierdut cu firea, și-a văzut de joc și și-a construit jocul în spatele execuțiilor foarte bine plasate de pe linia de fund a terenului.

La 0-6, 1-5, când nu mai avea nimic de pierdut, Begu a eliberat brațul, a reușit câteva lovituri spectaculoase în special pe forehand, apoi a salvat primele două mingi de meci ale oponentei pentru a se apropia la 4-5. Asiatica a avut, însă, nervii tari în game-ul în care a închis partida, a mai profitat de unele greșeli ale Irinei și s-a calificat în turul secund după 6-0, 6-4, scor pentru care a avut nevoie de doar o oră și 13 minute de joc.

În timp ce Zhu avansează în runda a doua, Irina Begu trece Wimbledon la capitolul obiective ratate și pleacă acasă cu 71.428 de euro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!