Tenis

Atuurile Simonei pentru un nou titlu la Wimbledon 

Simona Halep a ajuns la doi pași de câștigarea unui nou trofeu de Grand Slam, după Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019.
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Iulie 2022, 18:44
Data actualizarii: Miercuri 06 Iulie 2022, 18:44

de Florin CARAMAVROV

Halep le-a bătut categoric pe Badosa (numărul 4 mondial) și pe Anisimova (numărul 20), arătând, poate, în aceste două întâlniri, cel mai bun tenis al carierei. Impresia mea este că fostul număr 1 mondial joacă mai bine decât în 2019, când a cucerit trofeul la Londra în fața „buldozerului”  Williams.

Dar să vedem care sunt atuurile Simonei pentru un nou trofeu aici, pe iarba de la Wimbledon:

1. Servește mai bine, adică mai precis și mai plat, decât acum trei ani. Își cedează greu serviciul: niciodată cu Muchova în primul tur, de două ori cu Frech, în turul III, niciodată cu Badosa, în optimi, o singură dată cu Anisimova, în sferturi. A vut și un meci atipic, cu Flipkens, în turul II, când și-a pierdut serviciul de patru ori.

Important: și primul serviciu funcționează mai bine, cu procentaj care a ajuns la 89%, în meciul cu Badosa!

2. Joacă mai agresiv, poziționându-se mai aproape de linia de fund. Întâmpină mingea repede și o trimite de cele mai multe ori lung, aproape de tușa din spatele terenului advers.

3. Se simte mult mai confotabil pe iarbă decât la ediția câștigată în 2019, a căpătat experiență pe această suprafață, simte mingea mai bine.

4. Victoriile categorice de până acum, fără set pierdut, îi dau un moral excelent înaintea confruntării din semifinale cu Rybakina. În general vorbind, mentalul ei e mult mai bun, mai fortificat, decât acum câțiva ani.

5. Pare să se înțeleagă excelent cu noul antrenor, la fel de bine ca și cu Darren Cahill. Se vede clar că aplică exact planurile de joc trasate de Mouratoglou.

6. A scăpat de, până nu demult, invincibila Swiatek, căreia iarba nu-i priește la fel de mult precum celelalte suprafețe - zgura și hardul.

7. Stă foarte bine din punct de vedere fizic, mai ales că a avut meciuri scurte, așa că poate duce și o confruntare de anduranță, fără să-și epuizeze energiile.

Simona ne mai dă, iată, o lecție de ambiție și de tenacitate, deși mulți o vedeau ieșită din formă și nemaiavând șanse să intre în primele 10 sau să se bată pentru un trofeu de Mare Șlem. E din nou în primele 4 jucătoare într-o astfel de competiție majoră, ceea ce reprezintă o mare performanță indiferent de rezutatul partidei din semifinale.

La cum a jucat Simona în acest turneu, și chiar în tot sezonul de iarbă de până acum, are toate șansele să ne ducă din nou și pe noi, cei care îi apreciem munca și abnegația, în fotoliul de elită al unei finale de Grand Slam. Succes!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies