ANALIZA CTP: "Simona a avut o idee tactica extraordinara!" Momentul care a calificat-o in finala Roland Garros:

Cristian Tudor Popescu a vorbit LIVE la Sport.ro despre ce s-a intamplat in semifinala de la Paris, despre acel moment care a decis calificarea istorica a Simonei in finala.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Iunie 2014, 10:45
Data actualizarii: Vineri 06 Iunie 2014, 23:36

Halep e in finala de la Paris, varful ascensiunii sale. La 22 de ani, romanca isi vede visul implinit si are sansa de a castiga primul sau turneu de Grand Slam.

STRATEGIA

"Daca nu aparea nicio tulburare, Simona nu avea cum sa piarda cu Petkovic, chiar daca meciul s-ar fi lungit la trei seturi. Ea nu a fost deloc un adversar usor, asa cum suporterii 'de ultima ora' ai lui Halep afirmau. Nemtoaica a lovit mereu cu mana incordata, fara lejeritate, a lasat-o pe Simona sa conduca meciul. Apoi a riscat totul, i-au mai intrat lovituri. Atunci a contat psihicul Simonei, am vazut-o pregatita sa joace trei seturi, nu a tratat arogant, ca si cum ar fi vrut sa castige in doua seturi.

In tie-break a avut o idee tactica exceptionala: emblematica pentru Simona - la scorul de 4-3, dupa ce punctele precedente au fost jucate la 'cine da mai tare'. Simona Halep a simitit momentul tactic, asa ca i-a dat o scurta, care i-a rupt tesatura psihica pregatita pentru contrele pe viata si moarte. Asta mi-a placut cel mai tare.

Lectia Nastase - Agassi. Cuvintele istorice cu care Halep o poate surprinde pe Sharapova

"Dupa care Petkovic a dat un rever trei metri in afara, gafa ca la copii. In finala nu mai conteaza ce a fost in trecut intre Simona si Sharapova, conteaza doar ultimul meci, finala de la Madrid. Ultima data, Simona i-a luat un set in finala de la Madrid, si i l-a luat fara drept de apel, 6-1. Asta s-a depus in psihicul Simonei, iar daca ar fi sa ii zic ceva cu cateva secunde inainte de start i-as spune ce i-a spus Nastase lui Agassi inainte de un meci important, cand l-a intrebat ce sa faca: "Ia-i un set! Atat!".

"Eu cred ca finala nu se va mai juca in trei seturi, se va termina repede. Sansele sunt 50-50% la aceasta finala", a spus CTP

Modifică setările cookies