Tenis

Afacere de 830.000.000 de milioane de euro ratata de Tiriac! Astazi ar fi fost "seful" lui Halep, Djokovic si Nadal

Terenul central de la Wimbledon a fost acoperit abia in 2009.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Iulie 2015, 14:55
Data actualizarii: Vineri 10 Iulie 2015, 14:57

Omul de afaceri Ion Tiriac a dezvaluit, la Londra, ca el si bossul Formulei 1, Bernie Ecclestone, au planuit sa cumpere in anii '90 turneul pe iarba de la Wimbledon pentru 600 milioane lire sterline.

Tiriac, 76 ani, si Ecclestone, 84 ani, urmareau un meci pe arena centrala de la Wimbledon, intrerupt de mai multe ori de ploaie, când le-a venit ideea. Cei doi au luat in considerare sa faca o oferta si pentru cumpararea forului ATP, al tenisului masculin.

''Stateam alaturi de Bernie Ecclestone si urmaream un meci al lui Goran Ivanisevic pe terenul numarul 1, care a fost intrerupt de trei reprize de ploaie, a povestit Tiriac, care a primit la Londra un premiu internaTional al jurnalistilor de tenis pe iarba. El m-a intrebat: Cât crezi ca face Wimbledonul? Am spus: Poate 50, 60 milioane. El a spus: Ar trebui sa-l cumparam cu 600 milioane lire sterline, tu si eu. I-am putea pune un acoperis in doua luni''.

Ecclestone a confirmat povestea lui Tiriac in London Telegraph, dar nu si-au dus pâna la capat ideea: ''Este 100% adevarata. La acel moment, ne gândeam sa preluam ATP si sa conducem tenisului. Ion este un foarte bun prieten al meu. Mergea la mai multe turnee de tenis, ca nimeni altul. Asa s-a intâmplat totul. Eram foarte seriosi. Dar pâna la urma nu am facut nicio oferta. Voiam sa vedem daca este posibil si cum am putea face asta. Dar pâna nu se aliniau toate lucrurile, nu puteam face o oferta. Trebuia sa fim siguri ca toata lumea e alaturi de noi''.

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!