Tuttosport confirmă transferul lui Mihai Popa în Serie A: detaliile contractului de la Torino + ce rol va avea portarul

mihai popa Serie A Torino Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Mai 2023, 14:28
Data actualizarii: Duminica 07 Mai 2023, 14:25

Mihai Popa (22 de ani), portarul lui FC Voluntari, va semna cu Torino, formație care ocupă acum locul 11 în Serie A.

Informația este confirmată în ediția de astăzi din Tuttosport, unul dintre cele mai mari ziare din Italia, care are sediul chiar la Torino. 

Tuttosport confirmă transferul lui Mihai Popa la Torino

Italienii anunță că primul transfer al verii făcut de Torino va fi Mihai Popa. Părțile s-au înțeles, iar portarul lui FC Voluntari va semna un contract pe trei ani, până în 2026.

Portarul naționalei de tineret a României va avea statutul de rezervă a titularului Vanja Milinkovic-Savic (26 de ani). Sârbul, fratele mai celebrului Sergej, a semnat recent prelungirea contractului, până în 2026.

200.000 de euro va plăti Torino pentru transferul lui Mihai Popa, însă FC Voluntari nu va încasa nimic, având în vedere că portarul rămâne liber de contract. Din această sumă, aproximativ 100.000 de euro vor merge către Farul Constanța, club la care jucătorul a crescut, drept grilă de formare.

  • Un milion de euro este cota lui Mihai Popa conform Transfermarkt. 
  • 84 de meciuri a jucat în prima ligă a României tânărul fotbalist, 75 dintre ele la FC Voluntari. 
  • 8 meciuri a bifat alături de națoionala de tineret a României. 

Dani Coman, convins că Mihai Popa se va impune în Serie A 

Președintele lui FC Hermannstadt a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Mihai Popa, dezvăluind că anticipa un astfel de parcurs pentru portar. Mai mult, Dani Coman este încrezător că jucătorul român poate să apere la Torino dacă rămâne la fel de serios. 

„Mi se pare un pas foarte important în cariera lui, anticipam oarecum parcursul lui pentru că, în afara faptului că e un portar foarte bun, e și un băiat de mare caracter, un băiat echilibrat, în ciuda vârstei pe care o are. Băiat care a știut întotdeauna cât trebuie să muncească și ce trebuie să facă pentru a progresa, iar el a făcut-o. 

(n.r. dacă poate fi titular la Torino) Poate nu de la început, dar sunt convins că va ajunge să apere, să îl vedem în poarta echipei Torino. E foarte greu pentru oricine să ajungă în Serie A, dar mai ales să joace. La cum îl cunosc pe Mihai, sunt ferm convins că va face față și va fi unul dintre portarii cu care o să ne mândrim.

Bineînțeles că poate fi numărul 1 la națională, a fost convocat, acum depinde doar de el, dacă va juca, dacă va demonstra că merită să fie acolo, sunt convins că va fi și acolo. Avem portari care pot face față fără probleme la echipa națională”, a declarat Dani Coman pentru www.sport.ro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!