Sa castigi bani in 2014, usor ca limba araba :) Topul salariilor care au crescut spectaculos in acest an! Un singur roman a castigat la toate capitolele

Sa castigi bani in 2014, usor ca limba araba :) Topul salariilor care au crescut spectaculos in acest an! Un singur roman a castigat la toate capitolele

Cine a ales drumul desertului in 2014, a avut de castigat. Intr-un an in care fotbalul romanesc a simtit pentru prima data fiorul rece al falimentului, exista antrenori si jucatori care au avut parte de majorari spectaculoase de salarii.

2014 a fost anul in care fotbalul romanesc a simtit pentru prima data amenintarea reala a falimantului.

Licitatia controversata pentru drepturile TV, care a ascuns Liga I intr-o umbra aproape fatala, dar si problemele cu justitia ale mai multor patroni de cluburi, toate au contribuit la imaginea apocaliptica pe care fotbalul romanesc o are astazi.

CONTEXTUL

In 2014, niciun club din Liga I nu si-a propus sa progreseze. Steaua este singurul club care si-a mentinut nivelul de salarii din anul precendent, dar asta in conditiile unor incasari uriase, rezultate de pe urma participarii in Champions League in sezonul 2013/2014.

Pentru celelalte cluburi, "supravietuirea" a fost cuvantul de ordine, iar lucrurile au sanse mici sa se imbunatateasca in 2015. Nivelul mediu al salariilor din Liga I a scazut sub 5000 de euro, la ani lumina distanta de fotbalul civilizat din vest.

Cine a ales sa plece din fotbalul romanesc in 2014, a avut de castigat. Unii au punctat doar la bani, altii si-au asigurat viitorul si din punct de vedere fotbalistic.

"ARABII" S-AU UMPLUT DE BANI

Cele mai spectaculoase cresteri salariale le-au inregistrat cei care au ales 'fotbalul in desert'. Laurentiu Reghecampf, Victor Piturca si Mihai Pintilii au obtinut contracte de patru, cinci sau chiar sase ori mai mari decat cele din Romania, insa rezultatele, din punct de vedere fotbalistic, nu au fost pe masura asteptarilor.

Intr-un fotbal recunoscut pentru deciziile spontane ale seicilor care abia acum descopera fotbalul, lucrurile se pot schimba peste noapte. Reghe si Piturca sunt departe indeplinirea obiectivului, castigarea titlului in Arabia Saudita, iar Mihai Pintilii are sanse mari sa se desparta de Al Hilal chiar in aceasta iarna. DETALII AICI

Cu toate astea, toti trei sunt bine ancorati in contracte cu clauze uriase, asa ca indiferent de ce va urma in 2015, conturile vor fi umplute cu sume inimaginabile in fotbalul din Liga I.


Romanii ale caror salarii au explodat in 2014:

Laurentiu Reghecampf - de la 300.000 €, la 2.000.000 € - i-a crescut salariul de 6,6 ori
Mihai Pintilii - de la 250.000 €, la 1.500.000 € - i-a crescut salariul de 6 ori
Victor Piturca - de la 400.000 €, la 1.700.000 € - i-a crescut salariul de 4,25 ori
Florin Gardos - de la 200.000 €, la 1.000.000 € - i-a crescut salariul de 5 ori
Ciprian Tatarusanu - de la 200.000 €, la 700.000 € - i-a crescut salariul de 3,5 ori
Cosmin Olaroiu - de la 3.000.000 €, la 4.000.000 €


GARDOS - CASTIGATOR PE TOATE LINIILE

2014 a fost anul perfect pentru Florin Gardos. Spre deosebire de Pintilii, care obtinut un contract de sase ori mai mare decat cel pe care il castiga la Steaua, Gardos si-a asigurat si viitorul fotbalistic.

Transferul la Southampton este o garantie pentru un viitor glorios al romanului care evolueaza pentru revelatia anului in Premier League.

Gardos a sarit de la 200 de mii, la 1 milion de euro si s-a integrat bine in sistemul lui Ronald Koeman. Gardos a jucat 30 de minute in meciul de ieri cu Chelsea si a anihilat atacul disperat al echipei lui Mourinho.

Southampton a smuls un punct in fata liderului si va termina anul in Big Four.

Spre deosebire de Gardos, Ciprian Tatarusanu, un alt fost stelist care prins un transfer spectaculos in 2014, a ramas la stadiul rezerva la Fiorentina si nu a prins pana acum niciun minut in Serie A.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 10 judeţe şi Cod galben în 15 judeţe, până miercuri la miezul nopţii
BRAT
Modifică setările cookies