Radu Stefan a scandalizat ITALIA: a facut salutul nazist catre galerie! Vezi reactia OFICIALA a clubului

Autor: Sport.ro
Duminica 08 Aprilie 2012, 15:07

	Radu Stefan a scandalizat ITALIA: a facut salutul nazist catre galerie! Vezi reactia OFICIALA a clubului

Radu Stefan are probleme in Italia. A facut salutul nazist catre galerie si va fi pedepsit.

Asa cum s-a intamplat si cu Di Canio in trecut, Radu Stefan a facut un salut controversat catre galerie. Salutul antic roman, preluat si de nazisti, nu este bine vazut si romanul risca sa fie amendat:

"Printre atatea gesturi de bucurie, a fost fotografiat si salutul fundasului Stefan Radu catre Curva Nord. Romanul i-a salutat pe tifosi cu bratul drept ridicat, intr-un fel de salut roman", scrie agentia Ansa.

"Jucatorul, care a copiat un gest facut in urma cu mai multe sezoane de Paolo Di Canio pe Olimpico, va fi mai mult ca sigur amendat de judecatorul sportiv Giampaolo Tosel in urmatoarele zile", scrie calcionews24.com.

ROMA: "RADU S-A BUCURA CU FANII, NU A FACUT UN GEST FASCIST"

"Unele organe de presa au publicat fotografia fotbalistului Stefan Radu, luata ieri dupa bucuria victoriei echipei Lazio in meciul cu Napoli, atribuindu-i fapte ce fac apologia fascismului. Fotografia a fost luata dintr-un film ce reproduce cu exactitate miscarea jucatorului, care se indrepta spre tribuna pentru a sarbatori succesul cu fanii si nu are legatura cu niciun alt gest. De altfel, faptul ca jucatorul este tanar, provine dintr-o tara din Europa de Est si nu este familiarizat cu mediul politic si cultural italian ar fi trebuit sa determine pe orice observator atent sa prezinte si sa comenteze corect ceea ce prezinta cititorului. Lazio a disputat un meci exceptional pentru a-i aduce un omagiu lui Giorgio Chinaglia si pentru a fi alaturi de tanarul Mirko intr-un moment delicat al vietii lui: jucatorii si-au demonstrat mandria de a apartine acestui club, istoriei sale si si-au manifestat apropierea de suporteri intr-o demonstratie de spirit si participare care constituie un exemplu pentru intreg fotbalul italian. A incerca sa se «murdareasca» o zi de mare valoare etica si sportiva cu aceste mistificari vulgare constituie o ofensa adusa tuturor fanilor, asa cum este si dezinformarea voluntara cu scopul de a perturba drumul echipei Lazio in faza finala a campionatului", se arata in comunicatul postat de club pe site-ul oficial.

Sursa FOTO: Ilmessaggero


 

Ministrul Finanțelor: „Trebuie luate decizii privind cheltuielile”. Ce spune despre tăieri de salarii
BRAT