Costel Pantilimon Premier League Sunderland Stranieri

Moment ISTORIC: Pantilimon, in echipa anului in Premier League, peste De Gea, omul de 30 mil euro dorit de Real Madrid. Ce scrie Guardian despre "uriasul Romaniei"

A plecat de la City ca sa aiba o sansa de a apara in Premier League si in numai un sezon a fost numit cel mai bun portar din Anglia, peste De Gea de la Manchester United.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Mai 2015, 10:14
Data actualizarii: Joi 28 Mai 2015, 10:32

30 de milioane de euro este pretul pe care Real Madrid vrea sa-l plateasca pentru spaniolul din poarta lui Manchester United, David De Gea. Acesta insa nu a avut nicio sansa in cursa pentru cel mai bun portar din Premier League in fata lui Pantilimon.

Ziaristii englezi de la Guardian au facut cel mai bun 11 de start al sezonului, dupa media reusitelor din acest sezon. Pantilimon este titular si laudat de ziaristii englezi, care l-au pus alaturi de patru jucatori de la campioana Chelsea, patru de la Arsenal, unul de la Manchester United si un jucator de la Manchester City.

Potrivit Guardian, echipa anului in Premier League este: Pantilimon - Ivanovic, Smalling, Koscielny, Monreal - Alexis Sanchez, Cazorla, Fabregas, Hazard - Diego Costa, Kun Aguero

"Fara eroul Pantilimon, Sunderland nu ar mai fi rezistat in Premier League. Uriasul din Romania a fost in forma maxima in meciul contra lui Arsenal, dar asta este doar un exemplu pentru fostul portar de la Manchester City. In cele 28 de aparitii ale sale in acest sezon, Pantilimon a reusit 109 interventii si are o rata de reusita de 78.4%, peste toti ceilalti portari din Premier League. Desi De Gea a reusit cateva dintre cele mai spectaculoase meciuri din acest sezon, statistic, portarul lui Man. United a avut o rata de 69.4% a interventiilor bune", a scris Guardian despre portarul roman.

Cu Pantilimon in poarta, Sunderland a reusit sa se salveze de la retrogradare la capatul acestui sezon, strangand 38 de puncte.

Modifică setările cookies