True Story

Super MOMENT pentru Costel Pantilimon! A iesit MVP intre portarii din Anglia, peste De Gea, Hart si Courtois! "Lider, clar!"

Costel Pantilimon a impresionat in acest sezon in poarta celor de la Sunderland.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Mai 2015, 18:41
Data actualizarii: Joi 21 Mai 2015, 18:47

Romanul implineste un an de cand a plecat de la Manchester City, din postura de jucator liber de contract. Desi a facut mai multe meciuri bune acolo, Hart, portarul de nationala al englezilor, a castigat lupta si a ramas titular.

Panti a semnat cu Sunderland, in iulie 2014, iar acum are cele mai bune cifre in randul portarilor din Premier League.

Potrivit statisticilor, citate de "whoscored.com", Costel are 78,4% rata de interventii salvatoare, stand cel mai bine. E adevarat ca aceasta cifra reflecta valoarea sa, cat si carentele din defensiva pe care o are in fata, de vreme ce adversarii apuca sa trimita multe mingi pe poarta lui Panti.

Intre calitatile sale de top, sursa mentionata anunta ca romanul sta cel mai bine la: pasa lunga, reflexe si concentrare. La 202 cm, Costel este unul dintre cei mai inalti portari din Europa, iar aceasta calitate il ajuta enorm in duelurile aeriene, la cap, intr-un campionat cu atat de multe centrari, cum este Premier League. La "slabiciuni", Panti nu are niciuna, in opinia site-ului mentionat.

Cu un an mai in varsta (28 de ani), fata de concurentul sau din poarta lui Sunderland - Vito Mannone (27), Costel a castigat duelul intr-un moment surprinzator. Un meci cu Arsenal l-a facut pe Mannone sa-si piarda locul din titualar, iar lui Panti i s-a dat sansa de care a profitat. Apoi a ramas el titular, in fiecare meci de Premier League.

Portarul roman are 28 de meciuri in Premier League pentru Sunderland, pentru care a avut 139 de interventii salvatoare. Un motiv in plus ca sursa citata sa-l considere pe Panti cel mai bun om de la Sunderland, cel mai eficient portar din campionat si omul care a salvat echipa de la retrogradare.

Costel Pantilimon are 28 de ani, o cota de piata de 5 milioane de euro si mai are contract cu Sunderland pana in vara lui 2018.

AICI CLASAMENTUL DIN PREMIER LEAGUE

Modifică setările cookies