Stranieri

Moruțan și Cicâldău pot rămâne fără antrenor! Terim, „recompensat” la o echipă uriașă după ce a dus-o pe Galata pe locul 10

Fatih Terim poate pleca de la Galatasaray în această iarnă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 02 Ianuarie 2022, 13:19
Data actualizarii: Duminica 02 Ianuarie 2022, 13:40

Galatasaray are un sezon prost în campionat. Cu toate că politica clubului a fost să se axeze pe jucători tineri, de aici și transferurile lui Alexandru Cicâldău (24 ani) și Olimpiu Moruțan (22 ani), oficialii clubului din Istanbul nu se așteptau să fie pe locul 10, cu 27 de puncte, după 19 etape. 

Cu toate că jocul lui Galatasaray suferă, Fatih Terim este în vizorul unei echipe calificate în primăvara Champions League. Potrivit jurnaliștilor din Turcia, tehnicianul este văzut ca o soluție de către Rui Costa, actualul președinte al Benficăi, pentru a ocupa banca tehnică. 

„Președintele Rui Costa are în minte un antrenor cu experiență, pe stilul lui Jorge Jesus. Un tehnician precum Fatih Terim, care l-a și antrenat, este potrivit pentru modul lui Rui Costa de a privi fotbalul”, au scris publicația Fanatik.

Fatih Terim a mai avut două experiențe în afara Turciei. La Florentina, între iulie 2000 și februarie 2001, când în 28 de meciuri a obținut 10 victorii, 11 rezultate de egalitate și 7 înfrângeri, și la AC Milan, între iulie 2001 și noiembrie 2001, unde a bifat 8 victorii, 3 egaluri și două eșecuri în 13 partide. 

Jorge Jesus, sabotat de propriii jucători 

Benfica a fost învinsă în optimile Cupei Portugaliei de către Benfica, 0-3, iar la finalul partidei, Pizzi (32 ani), liderul vestiarului, i-a reproșat lui Jorge Jesus că nu l-a folosit titular în confruntarea cu marea rivală, conform Marca. Iar tehnicianul a simțit nevoie să-i acorde o lecție și l-a exclus din lot. Doar că ceilalți jucătorilor s-au poziționat de partea lui Pizzi și au refuzat să se mai prezinte la antrenamente.

În cele din urmă, Benfica a emis un comuciat oficial, în care a anunțat că Jorge Jesus a fost demis de către conducerea clubului, Nelson Verissimo urmând să o pregătească echipa până la finalul sezonului. 

Modifică setările cookies