Concluzii despre atmosfera dupa seara marelui meci! Tricourile personalizate, primul pas spre conflictul din galeria unita partial sub tricolor 

Romania Echipa Nationala Grecia Ungaria Stranieri
Live Blog

Je m'appelle CALIFICARE

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 05 Septembrie 2015, 03:25
Data actualizarii: Sambata 05 Septembrie 2015, 09:21

Comentam impreuna tot ce se intampla inainte, in timpul si dupa meciul Romaniei de la Budapesta
Romania joaca pe 4 si 7 septembrie cu Ungaria (la Budapesta) si Grecia (pe National Arena)

03:16 05 Sep

Cateva concluzii dupa ziua marelui meci: 

- Mergem la Euro, pentru ca e imposibil sa pierdem cu Feroe si Finlanda. Nu jucam stralucit in grupa asta, dar am facut-o destul de incalcit incat sa nu-i lasam nici pe altii sa joace fotbal. E un context bun, a fost inca de la tragerea la sorti, sa ne bucuram de asta.

- Nu vom avea niciodata o galerie unita sub tricolor atata timp cat suporterii nu vor veni toti imbracati in galben, sau in negru in deplasari, ok, dar nu cu semne distinctive pe ei. E un orgoliu care duce inevitabil la conflicte, taberele nu sunt bune atunci cand e cea mai mare nevoie de unitate. Conflictul din seara asta a fost o pata pe evolutia admirabila a galeriei noastre. Pentru ca daca ar fi sa eliminam bataia dinaintea meciului, intre stelisti si dinamovisti, si faptul ca un grup de suporteri a vazut doar o repriza din meci pe stadion, galeria Romaniei s-a comportat asa cum trebuie, cu cantece, tobe si multa energie pentru echipa.

- Budapesta nu e chiar iadul pe pamant la un meci Ungaria - Romania. Am stat mult sa ne gandim dupa amiaza cum sa facem sa ne miscam prin oras cu cat mai putine riscuri asumate. Recomandarea din redactie a fost sa luam taxiuri, dar asta ne-ar fi omorat mobilitatea in zona inca de pe la ora 4. Am mers cu masina cu numere de Bucuresti si a fost ok. Excelenta organizarea ungurilor, au fost foarte, foarte multe forte de ordine bine coordonate. Am ajuns la hotel dupa 1 noaptea, cand inca mai erau suporteri pe strazi, dar prezenta politiei a infranat orice apucatura razboinica ce ar fi putut sa apara din partea unora.

- Nimeni de pe stadion, din zona tribunei 1 / masa presei / tribunei VIP, acolo unde am stat, nu avea ceva impotriva romanilor. M-am plimbat non-stop printre sectoare, am vorbit in romana si nu m-am simtit niciun moment presat macar de vreo privire incruntata. La pauza am mers sa-mi iau o cafea, iar fata care apasa butonul espressorului m-a intrebat daca mi-a placut prima repriza. I-am spus un "mmm" indecis si i-am marturisit ca mi-as dori sa dea Romania un gol. A zambit si i-a spus si colegului de langa ea ca sunt roman. Nicunul dintre ei nu m-a rugat sa le parasesc de urgenta tara sau sa imi trag un glont in cap, semn ca lumea obisnuita, "neultrasa", sta bine cu toleranta.

- Nu vreau sa trag concluzii sau sa fac recomandari despre cum ar trebui sa relationeze romanii si maghiarii pe stadioane sau in afara lor, dar pot sa spun un lucru. Dupa patru zile de stat in Budapesta, n-am nicio plangere de facut. Lumea se comporta normal, nimeni nu iti reproseaza ca vorbesti romana pe strada... de fapt, pe nimeni nu intereseaza. Esti la fel de strain sau prieten ca un turist chinez, sau ca un muncitor din Belarus.

- Exista posibilitatea unui control adevarat la porti, astfel incat pe stadion sa nu existe torte si petarde, chiar daca acest lucru li se pare imposibil firmelor de securitate de la Bucuresti.

23:39 04 Sep

23:32 04 Sep

Suporterii romani vor fi retinuti 20 de minute in stadion, ca o masura de securitate, este anuntul crainicului. Nu stiu inca ce s-a intamplat cu cei de la Sud Steaua, dar cel mai probabil au fost dusi in fan zone. Va spun cum aflu ceva.

23:21 04 Sep

Romanii au aprins o torta in tribuna si au primit imediat avertisment la statiile de amplificare. Vreo 20 de stewarzi au urcat langa cei care au aprins torta.

23:12 04 Sep

Romanii s-au dezlantuit in tribuna.

23:11 04 Sep

22:44 04 Sep

0-0 e scorul pe care atat Storck, cat si Anghel Iordanescu, au recunoscut ca si l-ar dori la finalul acestui meci. "Pai si nu ne intelegem cumva?", au glumit jurnalistii maghiari cu Iordanescu la conferinta de presa de ieri. Selectionerul nostru s-a facut ca nu aude.

Inainte de meci, Gabi Balint mi-a garantat ca scoatem un egal la Budapesta.

22:37 04 Sep

"Ca o masura de siguranta, va rugam ca la finalul partidei sa parasiti arena in grupuri de 5-10 suporteri", e mesajul crainicului pentru romani. Au cantat toata repriza suporterii nostri, n-au fost probleme dupa inceperea meciului. Jandarmii trimisi in acel sector au ramas pe locuri, lucrurile sunt ok. 

E pauza, lumea se ridica si pleaca in diferite zone - spatii de fumat, toalete, chioscuri. Doar in sectorul nostru nu misca nimeni. Iesirea e blocata de cordonul de jandarmi.

22:13 04 Sep

Super atmosfera in tribune, corul suporterilor romani este acoperit de maghiari. Tot stadionul canta si reactioneaza la fiecare faza. Anghel Iordanescu e foarte agitat la marginea terenului, neamtul de pe banca ungurilor priveste sobru, sigur pe el.

22:03 04 Sep

Cativa raniti si arestati in randul romanilor, in urma conflictului dinaintea partidei, e informatia care vine din afara stadionului, de la colegul Gabi Chirea.

21:48 04 Sep

Momentul imnului pe stadionul din Budapesta... de nepretuit!

21:47 04 Sep

N-au durat mult incidentele din sectorul nostru. Un cordon mare de jandarmi a potolit spiritele. Cei de la Sud Steaua au revenit in tribuna.

21:20 04 Sep

Incidente in sectorul ocupat de romani. Suporterii de la Sud Steaua s-au incaierat cu cei de la Dinamo. Agitatia a durat cateva secunde, apoi am vazut ca din ambele tabere au fost lideri care au incercat sa aplaneze repede conflictul. Si-au dat mana si au facut semne de pace. Un cordon de jandarmi a fost trimis imediat acolo. Dupa cateva minute, suporterii de la Sud Steaua au coborat in zona holurilor. 

Suporterii romani au semne distictive pe tricouri, se recunosc imediat taberele.

21:09 04 Sep

21:08 04 Sep

Romanii au intrat pe teren intr-un mare cor de fluieraturi. S-au oprit la mijlocul terenului, au aplaudat tot stadionul, apoi au mers in zona ocupata de suporterii romani.

21:04 04 Sep

20:58 04 Sep

Intre timp oamenii de ordine au marit securitatea acolo, s-a ajuns la patru randuri de stewarzi. 

20:47 04 Sep

20:40 04 Sep

Romanii canta ca nebunii in tribune! Ce galerie frumoasa avem!

20:36 04 Sep
20:31 04 Sep
20:02 04 Sep
20:02 04 Sep
19:57 04 Sep

Cativa fani romani au intrat deja in stadion, in sectorul rezervat fanilor nostri.

19:49 04 Sep
19:47 04 Sep
19:46 04 Sep
19:44 04 Sep
 

Banca sperantei. Hai Romania!

Posted by Gabi Balint on Friday, September 4, 2015
19:43 04 Sep
19:43 04 Sep
19:32 04 Sep
19:28 04 Sep
19:26 04 Sep
19:22 04 Sep
19:22 04 Sep
19:12 04 Sep
19:11 04 Sep
19:10 04 Sep
19:06 04 Sep

Doua minute au durat violentele intre suporteri si politisti. Fortele de ordine au intervenit dupa ce au asteptat ca fanii sa scape de "arsenal". Suporterii violenti faceau parte din galeria lui Ferencvaros

18:54 04 Sep
Bataie la stadion!

Grupul dur al suporterilor maghiari s-a luat la bataie in fata stadionului cu politia. Cateva sute de fani arunca cu sticle si petarde in politisti.

18:44 04 Sep
Mesajul lui Klaus Iohannis pentru nationala Romaniei inaintea meciului cu Ungaria:
 

Pentru echipa na?ional? de fotbal a României urmeaz? dou? meciuri foarte dificile. Voi urm?ri meciul de disear? ?i îmi...

Posted by Klaus Iohannis on Friday, September 4, 2015
18:27 04 Sep

Budescu e rezerva. 11-le cu Ungaria, conform DigiSport: Tatarusanu, Papp, Chiriches, Dragos Grigore, Rat, Prepelita, Hoban, Adi Popa, Sanmartean, Torje, Keseru

18:21 04 Sep

Politia din Budapesta a anuntat ca unul dintre agentii sai a fost ranit in timpul ciocnirilor dintre suporterii unguri si romani. Pe de alta parte, au fost deteriorate mai multe masini de politie, iar 18 persoane au fost retinute. "16 dintre ele au fost inculpate pentru vandalism si doua pentru ca au atacat un ofiter de politie", a precizat un oficial maghiar.

18:19 04 Sep
18:08 04 Sep
18:04 04 Sep
18:03 04 Sep
18:01 04 Sep
17:54 04 Sep

Au existat cazuri de fani romani care au aparut la stadion fara acte de identitate corespunzatoare numelor trecute pe bilet. Acestia au fost retinuti de autoritati si vor avea interzis accesul in Arena pe durata partidei din aceasta seara!

17:48 04 Sep

Tensiune maxima inaintea meciului. Fanii romani si maghiari sunt pregatiti de partida anului!

 
17:39 04 Sep
17:39 04 Sep
17:36 04 Sep

Politisti bilingvi vor asigura ordinea in sectorul fanilor romani la meciul cu Ungaria. Acesti politisti, care vorbesc fluent limba romana, le vor oferi informatii fanilor despre drepturile si responsabilitatile lor, precum si detalii logistice despre meci. Politistii maghiari vor patrula la meci impreuna cu colegii lor romani.

15:08 04 Sep
Peluza Sud a Stelei a ajuns in Vama! 

 

Ultrasii stelisti merg separat fata de restul de suporteri romani in Ungaria. Ei s-au infratit cu galeria lui TSKA Sofia, iar ambele grupuri de suporteri spera la vremuri mai bune pentru cluburile lor. "Impreuna ne vom ridica din nou" - e mesajul de pe un banner. Ultrasii au scandat mesaje anti-Ungaria in asteptarea din Vama. 

 

14:31 04 Sep
Haos pe strazile din Budapesta! 

 

Televiziunile maghiare prezinta tot mai multe imagini cu scenele de noaptea trecuta, cand ultrasii maghiari au incercat sa patrunda in hotelul in care e cazata nationala Romaniei. In zona era cazat si premierul Ungariei, Viktor Orban, impreuna cu tot guvernul maghiar, adunati de urgenta pentru a discuta despre situatia refugiatilor sirieni patrunsi in Ungaria. 

Sursa: RTL.hu

13:45 04 Sep

Tocmai am vorbit cu unul dintre baietii de la "Uniti sub tricolor". Ei sunt in jur de 100 si inca n-au trecut granita. Au fost opriti de multe ori pe drum si au multe restrictii. Politia nu a lasat autocarele cu suporteri sa intre in Arad, unde ar fi trebuit sa se mai urce alti 20 de suporteri de la UTA.

Probabil vor mai face o ora, doua pana la granita, pentru ca se merge infernal in zona Nadlac. Ingrijorator e totusi faptul ca suporterii romani nu vin toti, in bloc compact.

Restul de aproape 1000 de romani sunt impartiti in mai multe grupuri si se vor intalni la granita, sau chiar la Budapesta.

Si mai ingrijorator e ca vor fi peste 5000 de ultrasi maghiari care vor vedea meciul in afara stadionului, pe un ecran gigant. Meciul e precedat de mai multe concerte ale unor trupe rock din Ungaria si Polonia. Suporterii maghiari vor sa protesteze astfel pentru o masura anti-hooligans a Federatiei (carduri pentru suporteri, intrare pe stadion pe baza de amprente, etc.)

5000 de politisti maghiari vor asigura securitatea diseara la meci.

13:35 04 Sep
Steliano, in afara lotului

Anghel Iordanescu a anuntat lista oficiala a jucatorilor care vor fi trecuti pe foaia de joc.

Sosit accidentat la lot, dinamovistul Steliano Filip va vedea partida din tribune.

Portari: Pantilimon, Tatarusanu, Lung Jr

Fundasi: Papp, Rat, Moti, Chiriches, Latovlevici, Goian, Matel, Grigore

Mijlocasi: Hoban, Chipciu, Bumba, Maxim, Torje, Sanmartean, Prepelita, Budescu, Adi Popa

Atacanti: Alibec, Keseru, Andone

12:58 04 Sep
Analiza Transfer Market

Este ziua derbyului de la Budapesta. Ungaria nu a invins Romania de 34 de ani, iar in tur, la Bucuresti, a fost 1-1. Romania este liderul grupei cu un punct mai mult decat Irlanda de Nord si cu 3 puncte mai mult decat Ungaria, care si-a schimbat selectionerul. In locul lui Dardai a fost instalat Storck.   

Neamtul Bernd Storck a fost doi ani selectionerul Kazahstanului si in lupta pentru Mondialul din 2010 a batut doar Andorra!

Primul 11 al ungurilor este evaluat la 20 de milioane.

Doi titulari din meciul tur sunt suspendati! Ungurul Gera si romanul Pintilii nu vor putea juca la Budapesta. Iordanescu raspunde la Budapesta cu un prim 11 de 33 de milioane!

12:40 04 Sep

Sute de ultrasi se afla in drum spre Budapesta. Fanii Stelei, ai lui Dinamo, ai Rapidului, dar si grupuri plecate tocmai de la Iasi ori Chisinau vor sustine nationala.

11:47 04 Sep

Jucatorii echipei nationale au iesit la plimbare, in ciuda evenimentelor de azi-noapte. Acestia vor vizita mai multe obiective turistice din Budapesta.

11:39 04 Sep
Mutu nu-l uita pe Piturca! 

Mutu a avut o urare ..altfel pentru nationala Romaniei! "Briliantul" a postat o poza cu Mr. Bean deghizat in suporter al nationalei si cu mesajul: "cred ca il stiu pe tipul asta". Mutu a fost dat afara de la nationala dupa ce l-a ironizat pe Victor Piturca cu o astfel de caricatura. 

 

????iaaaa,cred ca-l cunosc pe tipul asta?!????????????????????voi? #ithinkIknowThisGuy alin_akm bromanianow @mateidima…

Posted by Adrian Mutu on Friday, September 4, 2015
11:37 04 Sep
Petarde confiscate din masinile romanilor

Un suporter al nationalei plecase cu 126 de materiale pirotehnice catre Budapesta. Jandarmeria l-a prins si l-a retinut. Era un barbat in varsta de 34 de ani, care s-a ales cu dosar penal. 

11:29 04 Sep

Suporteri romani din toata tara au plecat spre Ungaria. 

11:27 04 Sep
Moti, titular? 

 

Tricoul lui Moti a fost folosit in aceasta dimineata la sedinta tehnica. Goian era anuntat titular in echipa probabila, alaturi de Chiriches. Un lucru este clar. Romania joaca in galben diseara! 

11:21 04 Sep

Colegul Dan Pavel a stat de vorba cu unii dintre angajatii hotelurilor din zona, unul spunand: "Din ce am auzit eu, ar fi fost vorba de o bataie intre suporterii maghiari si romani".

Totusi, reprezentantii Jandarmeriei, care s-au deplasat si ei la Budapesta, dezmint acest lucru.

10:57 04 Sep

UPDATE | Haos in zona in care se afla cazata nationala Romaniei. Trimisul www.sport.ro la Budapesta, Dan Pavel, transmite: "300 de suporteri maghiari au vrut sa intre peste jucatori. Au fost opriti la cateva sute de metri de Politie. Cam 100 de politisti au intervenit, dar nu au facut fata. Au venit apoi foarte multi politisti si i-au arestat pe toti. Sute de ultrasi au fost dusi la sectie.

Strada e plina de politie. Langa hotelul Sofitel, unde e Generatia '84, dar si Viktor Orban si toti delegatii guvernului maghiar, care discuta despre problema imigrantilor, stau cordoane intregi de politisti".

10:49 04 Sep
Incidente grave la Budapesta! 

UPDATE: Potrivit informatiilor obtinute de reporterii ProTV de la Budapesta, 300 de ultrasi maghiari au incercat sa patrunda in hotelul nationalei Romaniei! Politia a intervenit cu focuri de arma ca sa-i opreasca!!!


Un grup de huligani a provocat distrugeri in noaptea de joi spre vineri, in zonele pietelor Deak si Erzsebet din centrul Budapestei, inaintea meciului dintre selectionatele de fotbal ale Ungariei si Romaniei, din preliminariile EURO 2016.

Agentia ungara de presa MTI precizeaza ca la fata locului a fost deplasat un numar mare de politisti, pentru restabilirea ordinii.

Vandalii - despre care MTI scrie ca ar fi fost un grup de skinheads imbracati in negru - au deteriorat mai multe vehicule ale politiei, carora le-au spart parbrizele si le-au taiat cauciucurile. Huliganii au luat scaune din barurile aflate in apropiere si le-au utilizat pentru lovirea vehiculelor fortelor de ordine.

Politia a efectuat mai multe arestari in zona respectiva, precum si in jurul pietei Liszt Ferenc. Conform MTI, incidente similare intre suporterii rivali au avut loc si in parcul central din capitala ungara.







09:33 04 Sep
Echipa probabila a Romaniei!



Romania joaca diseara in Ungaria cu calificarea la EURO pe masa. Cu un egal, Romania e ca si calificata la turneul din Franta 2016. Nu va fi usor insa!

Anghel Iordanescu pregateste o echipa cu doi inchizatori si asteapta un duel mai mult fizic decat tactic si un joc de posesie al gazdelor. Popa - Sanmartean - Torje e tripleta pe care se bazeaza selectionerul pentru faze rapide pe contaatac. Claudiu Keseru va fi pregatit sa trimita mingea in poarta, fiind singurul atacant.

Echipele probabile.


Romania: Tatarusanu, Papp, Chiriches, Goian, Rat, Prepelita, Hoban, Adi Popa, Sanmartean, Torje, Keseru

Ungaria: Kiraly, Flola, Juhasz, Guzmics, Leandro, Stieber, Elek, Toszer, Dzsudzsak, Nemeth, Nikolici

02:05 04 Sep
Ziua 3 la Budapesta

"Nu va suparati, unde merge trenul asta?", e intrebarea care am primit-o de la cativa imigranti in dimineata asta. Socant, de-a dreptul! E trenul 8 din gara de est, singurul din lume probabil care e plin de oameni, dar nu are nicio destinatie.

Am coborat la micul dejun si am vazut in holul hotelului televizorul dat pe CNN. Multa agitatie in gara. Am zburat la masina, dar elanul ne-a fost infranat repede de traficul din oras. Nu, Budapesta nu-ti da aripi. Am ajuns dupa 40 de minute in care am facut doi kilometri, cameramanul a sarit primul din masina, eu am ramas responsabil cu parcarea, apoi ne-am intalnit pe peron.

Haos de nedescris si un peisaj absurd. Oamenii se inghesuiau in trenul 8, tipau, se certau, in timp ce altii incercau cu disperare sa prinda un loc in vagoanele fericirii. Cameramanul s-a catarat pe ceva si era deasupra tuturor. Ne-a povestit apoi o imagine pe care probabil ati vazut-o in seara asta la ProTV - un nene incerca sa urce un copil in tren. L-a luat de o mana, n-a reusit, a incercat sa-l ia de tricou, n-a reusit, apoi l-a luat de par si l-a ridicat in sus. Era disperat ca nu cumva sa-i ramana baiatul in iad.

Nimeni nu stia unde merge trenul, dar toti se inghesuiau sa-l prinda. Un baiat care stia ceva engleza ne-a explicat ca cei mai multi sunt din Siria si majoritatea cred ca trenul 8 merge spre Germania. "Noi acasa nu ne mai intoarcem!"

Copii pe jos, sase cismele de apa pentru 1000 de oameni, femei care plangeau, barbati care se uitau in gol. "Toate cursele internationale au fost anulate. Va rugam sa coborati din trenul 8", a fost mesajul care a smuls cateva gemete din multime. Marea majoritate n-a inteles mesajul transmis in engleza. Nimeni n-a coborat din tren.

Ulterior am aflat ca trenul a plecat pana la urma si a oprit intr-un satuc la vreo 30 de kilometri de Budapesta, intr-o tabara de imigranti amenajata in graba.

L-am lasat pe cameraman in multime si m-am dus spre un bar pe care il stiam peste drum de gara ca sa abuzez un pic de wi-fi pentru Twitter. Era inchis. Am mai mers doua stradute, la un alt bar... inchis si ala. Toate localurile din apropiere s-au inchis azi de teama unei revolte a imigrantilor.

Ne-am intalnit apoi cu totii si am plecat spre Razvan Burleanu.

HOTELUL NATIONALEI

Vorbisem cu presedintele Federatiei de ieri sa ne vedem la 10 la hotelul lor pentru un interviu. Am ajuns, am vorbit, ne-am hlizit, ne-a explicat Razvan Burleanu despre cata incredere are in Budescu, despre cat de importanta ar fi victoria... apoi a plecat in hotel.

Jucatorii nationalei au iesit pe la pranz la o plimbare prin Budapesta, iar cand s-au intors... surpriza! Un grup de vreo 10 maghiari isi asteptau nerabdatori randul la autografe.

Unul avea tricoul Romaniei cu el, ceilalti albume de poze si Panini cu toti jucatorii Romaniei. Ai nostri au revenit relaxati, au stat la poze si autografe, apoi au urcat in camere. "Ne vedem la stadion dupa ora 5!", ne-a spus ofiterul de presa al Federatiei.

IORDANESCU JOACA DEFENSIV SI LA CONFERINTE

Maghiarii au inceput conferinta la 5, cu antrenorul Bernd Storck intr-o forma de zile mari. Neamtul e la primul lui meci pe banca Ungariei. A stat de vorba cu toata lumea, a raspuns amabil, iar daca cineva i-ar fi pus intrebari timp de trei ore, probabil ca s-ar fi intins la povesti.

"Un egal? Daaa, ar fi minunat!" - neamtul ungurilor l-a pus pe "Kereshu" pe primul loc in topul celor mai periculosi adversari. A urmat antrenamentul oficial, pe care Storck l-a facut la cinci metri de ziaristi. Multa relaxare si voie buna! 

Dupa o ora a urmat conferinta noastra. Anghel Iordanescu a intrat in sala si s-a intretinut vreo 20 de minute cu cativa apropiati. Apoi s-a asezat la masa, cu indicatii clare catre ofiterul de presa - discutia cu jurnalistii nu trebuie sa dureze mult! A durat opt minute.

Iordanescu a parut obosit, deranjat dinainte sa intre in sala de ideea ca trebuie sa converseze cu suporterii prin intermediul presei. A raspuns insa la toate intrebarile si ne-a dat o directie pentru asteptarile pe care ar trebui sa le avem maine. "Hagi zice ca ar trebui sa jucam ofensiv, cu Budescu si Sanmartean titulari? Ii transmit ca e o diferenta intre echipa nationala si o echipa de club", a fost mesajul selectionerului, care l-a luat parinteste de perciuni pe Hagi. "Dar recunosc ca mi l-as dori pe Gica in primul 11 maine", a continuat Iordanescu pe un ton glumet.  

In fine, sa fie cu oricine, dar sa iasa bine, pentru ca o infrangere cu Ungaria ne-ar putea arunca pe locul 3 in grupa dupa meciul asta.

Antrenamentul oficial a fost prilej de glume printre ziaristi. Iordanescu a dus jucatorii in cel mai indepartat colt fata de zona ocupata de camere si fotografi. "Frate, Iordanescu tot cu arhaisme din astea e... n-ai ce sa-i faci!", a zis cineva, mirat si el de secretomania selectionerului.

Balint a stat tot antrenamentul la marginea terenului si le-a facut poze cu zoom jucatorilor.

Oficialii Federatiei, in frunte cu Razvan Burleanu, si-au facut si ei aparitia dupa un sfert de ora. Au venit si baietii din generatia '84, cu Gino printre ei. Interesant ca seful Federatiei si seful Ligii au stat in zone separate si nu cred ca au schimbat vreo vorba pe stadion.

S-a terminat antrenamentul si am revenit in sala media a stadionului Ferecsvaros, unde am tabarat pe internetul ultra rapid ca sa trimitem materiale in redactie. Am plecat ultimii de acolo, dupa ce am negociat ultimele 15 minute cu stewarzii. "In zece minute inchidem sala, trebuie sa plecati!", ne-au spus baietii. "Hai 15!", a plusat cameramanul nostru. "Mmmno... 10." Da, ma, bine... Am plecat, romaneste, dupa 20 de minute, cu treaba rezolvata. Va multumim, seara buna!

Ne-am intors spre hotel, la bodega de un euro berea. Cati "demoni" din astia or sa mai intre maine in suporteri... :)

Maine dimineata vin romanii. Se intalnesc cu totii la granita, stelisti, dinamovisti, rapidisti, constanteni, olteni, timisoreni, aradeni, clujeni. Uniti sub tricolor! Chipciule, Keserule, Chiriches, Sanmartene... hai, ma, o victorie si mergem la Euro!

PS: Atmosfera de mare meci inca nu e in oras, lumea e preocupata de ce se intampla la gara. Maine vin 1000 de romani, dar exista informatii ca un alt grup de 2-3000 de imigranti va sosi in capitala Ungariei. O singura tabara are meci pe viata si pe moarte. Noi sa ne bucuram de fotbal!

22:24 03 Sep

Vasile Miriuta a vorbit si el la Ora Exacta in Sport, IN DIRECT la Sport.ro. Fostul international maghiar spune ca meciul de maine va fi unul al ambitiilor, insa el spera la un rezultat avantajos pentru ambele echipe. 

Antrenorul ASA-ului spune ca va fi prezent la meci si il sfatuieste pe Iordanescu: "Ar trebui sa joace si cu Budescu, si cu Sanmartean".

"Merg la meci, ca m-a rugat fiu-meu. 

Ar trebui ca Iordanescu sa joace cu Budescu, pentru ca e in forma. As juca si cu Sanmartean, pentru ca si el e indispensabil, el poate juca si in centru. 

Atmosfera o sa fie tensionata, fanii vor fi al 12-lea jucator pentru nationala Ungariei. E greu sa joci cu 20.000 de oameni in spate", a spus Vasile Miriuta.

21:36 03 Sep

Nationala maghiara a participat la o sedinta foto inaintea meciului cu Romania. Dzudzsak si ceilalti internationali vor avea parte si de un cadou. Cel mai mare magazin de palinca din Budapesta le va oferi fotbalistilor cate o sticla din cea mai scumpa bautura.

20:31 03 Sep

Selectionerului ii e probabil frica de spioni :)

Iordanescu i-a pus pe jucatori sa se antreneze cat mai departe de tribuna in care au primit acces jurnalistii

19:41 03 Sep

Jucatorii nationalei fac acum antrenamentul oficial

19:23 03 Sep

Iordanescu a vorbit si el intr-o conferinta de presa. Mai multe detalii AICI: "Cu siguranta maghiarii vor sa castige, e normal, pentru ca joaca in fata propriiilor suporteri. Noi ne dorim sa castigam, e un meci important. Presiunea e mai mare pe nationala dupa ce echipele de club au fost eliminate din cupele europene".

17:58 03 Sep

Maghiarii vorbesc acum intr-o conferinta de presa. Colegul Dan Pavel ne tine la curent cu tot ce se intampla la Budapesta.

17:36 03 Sep

Jucatorii nationalei sunt la inaltime. Momentan, pe unul din dealurile pe care e situata Budapesta! 

 

Deasupra tuturor. Hai România!

Posted by Claudiu Ke?erü on Thursday, September 3, 2015
16:04 03 Sep
13:46 03 Sep
11:55 03 Sep
01:53 03 Sep
Budapesta, Ziua 2

E un lucru care ne-a marcat ziua asta - vizita la gara de est din Budapesta, acolo unde poti sa vezi oameni asa cum n-ai vazut niciodata. Sunt imigrantii despre care vorbeste toata Europa zilele astea, iar povestea lor o intelegi cel mai bine daca stai cateva minute printre ei.

Am ajuns la gara, am parcat masina si am incercat sa intram pe la prima usa. La intrare, o coada de vreo 20 de oameni, verificati la sange de politisti. Zeci, sute de politisti peste tot. Ocolim coada si intram. Eu n-am aratat nicio legitimatie, buletin sau pasaport. Am intrat pur si simplu in gara, in timp ce oameni de la coada se uitau speriati la politisti.

"Imigranti!", ne-am zis, si am mers in gara in cautarea celebrului "tarc" vazut pe net. Ne-am invartit putin si am ajuns la niste scari rulante. Sus, oameni cu telefoane si tablete in mana. Faceau poze. Jos, iadul!

Oameni in ultimul hal, intinsi pe ciment, femei, copii, mizerie si un miros insuportabil. Am iesit afara, spre intrarea principala si am vazut Iadul numarul 2 - o mini piateta in fata garii cu sute, sau poate chiar mii de imigranti. Am ramas fara cuvinte, ne-am uitat unii la altii si ne-am apucat de filmat si de facut poze.

Cameramanul nostru a zis una grea de tot: "Ba, voi ati vazut ca toti oamenii astia din jurul nostru rad si par fericiti?" Vorbisem cu o seara inainte despre cat de posomorati par ungurii la terasele din centrul lor boem... Complicat!

Ne-am gandit ca pentru imigranti e calatoria vietii lor. Au lasat tot ce aveau in urma si au plecat cu gandul la visul de a avea o viata normala, ca la televizor, in Europa.

In Budapesta, toata lumea vorbeste despre problema imigrantilor. Baiatul lui Miriuta, pe care l-am vizitat la cafeneaua din mall- ul central, ne-a spus ca ungurii au o frustrare legata de faptul ca problema imigrantilor inseamna cheltuieli de zeci de milioane de euro pentru Guvernul maghiar.

Primele cuvinte pe care le-am schimbat cu Razvan Burleanu la sosirea delegatiei Romaniei au fost legate tot de imigranti. L-am vazut pe seara chiar in fata garii. A mers sa vada cu ochii lui drama de la televizor.

MAGAZINUL DE PALINCA

Ne-am inceput ziua ca niste romani sanatosi, cu o vizita la magazinul de palinca. Zeci de sticle in vitrina, de toate culorile, formele si gradele. N-am facut nicio degustare, ca era 9 dimineata, dar ne-am promis ca ii mai calcam pragul fetei care ne-a primit la ea in barlog.

"Bei si tu palinca d-asta?", am zis noi ca sa facem conversatie. "Daaaaaa! Palinca is for fun!", ne-a spus fata entuziasmata. Tot din nevoia de conversatie am intrebat-o daca zona in care are business-ul e dominata de suporteri ai lui Ferencsvaros. "Nuuu, noi suntem cu Ujpest toti pe aici! Nu mi-as deschide un magazin in cartierul Ferencsvaros. Eu sunt cu Ujpest, nu vreau sa aud de Ferencsvaros!"

Mmmbinee... ce faci cand nu stii ce sa zici? Zici ceva de Steaua!! :) "Pai stii ca ati jucat cu Steaua prin 2009?", zic eu. "Shtoia Bucharest? Yaaaa!" Am ramas prieteni.

ROMANII DE LA ACADEMIA LUI HONVED

Am plecat in graba spre stadionul lui Honved, unde se juca un meci amical. Acolo ne astepta Zsoli, agentul jucatorilor romani din Ungaria. "Razvane, uita-te si aici! Trimite si tu pe cineva sa-i vada pe baietii astia, ca nu au nationalele de tineret juniori cum sunt aici", a fost mesajul lui pentru presedintele Federatiei.

E un baiat de vreo 40 de ani din Targu Mures, care ne explica faptul ca vrea ca toti jucatorii pe care ii duce in Ungaria sa imbrace tricoul nationalei Romaniei.

"Aici e alta lume. Jucatorii isi primesc salariile cu cel mult doua zile intarziere. Nu exista discutia asta legata de salarii neplatite." "

Asta e cea mai tare academie din Ungaria. Are o capacitate de 100 de jucatori, dar vor sa o mareasca la 200. Vor sa modernizeze tot, deja isi construiesc un stadion nou si baga bani sa refaca si hotelul academiei. 17 romani au trecut pe aici in ultimii ani, iar in momentul asta sunt sapte."

Ne mai zice un lucru tare interesant: "Federatia ii plateste 1 milion de euro pe an acestei academii. Cheltuielile anuale pentru un jucator ajung la 10.000 de euro, dar banii vin inapoi atunci cand ei ajung fotbalisti."

Facem cunostinta cu trei romani de la grupa 1996:

- Marius Constantinescu, mijlocas lateral, venit de la Arad.

- Ionescu Lucian, fundas "pe stilul lui Chiriches, urca mult, trage la poarta. O sa ajunga mare de tot", ne garanteaza impresarul lui.

- Raul Palmes, fundas central, masiv si "bun, asa cum nu e niciunul in Romania la varsta lui", ne mai zice Zsoli.

I-am spus lui Andrei Vochin de vizita noastra la academia lui Honved si ne-a garantat ca au fost si sunt monitorizati in continuare romanii care joaca in Ungaria. Amin!

Lorand Szilagyi, fostul jucator de la ASA si Gaz Metan, joaca la Honved si asteapta in cateva zile actele pentru cetatenia maghiara.

SOSIREA NATIONALEI

Am ajuns pe la ora 4 la hotelul nationalei, undeva intr-o zona linistita pe malul Dunarii. Inca se descarcau bagaje. Razvan Burleanu, insotit de mai multi oficiali ai Federatiei, au ajuns putin mai tarziu. Toata lumea amabila. Chiar si Anghel Iordanescu.

Baietii din generatia '84 "sunt cazati la doua strazi mai incolo", ne spune Razvan Burleanu. Dupa cateva minute, pe terasa hotelului ies mai multi jucatori. Pantilimon e la masa cu Rat si Pintilii. Rat se ridica amabil si face cateva poze cu o doamna care pare o persoana apropiata federatiei.

Liniste, relaxare si promisiunea ca ne vedem joi dimineata la interviuri, plimbari si alte actiuni simpatice.

Am vrea sa intram in holul Marriott-ului in care sta nationala, in cautare de net bun, dar aflam ca "Tata Puiu face ca trenul daca vede jurnalisti in hotel."

Asa ca plecam spre Sofitelul generatiei '84. Net bun, hotel frumos, oameni relaxati. Il vedem si pe Valeriu Argaseala, e cu sotia. Geolgau, Ungureanu, Sichitiu vin si ei in holul hotelui. Intre timp ajunge si Iordanescu aici. Nu face ca trenul, ca nu suntem in hotelul lui :) "Hai, ma, sa ne schimbam si sa mergem si noi prin oras sa bem o... apa", zice unul dintre ei. Voie buna!

Mergem si noi la o terasa in centru, mancam ceva iute si bun si ne intoarcem la hotel. Dam sa ne asezam la o terasa, dar ne razgandim... era acelasi grup de baieti cheliosi care cantau aseara ceva de galerie. Evitam, facem o eschiva si gasim alaturi o bodega, iar toate concluziile primei seri ne sunt date peste cap. Berea pe care am baut-o in centru cu 4 euro costa aici 1 euro. Victorie!

18:25 02 Sep

E liniste in partea de oras in care lotul Romaniei s-a cazat, astfel ca jucatorii au ales sa se relaxeze pe o terasa

17:55 02 Sep

Delegatia Romaniei a ajuns la Budapesta in urma cu putin timp.

14:21 02 Sep
11:55 02 Sep
23:37 01 Sep
Budapesta, ziua 1

Dupa 13 ore pe drum, dintre care 11 in minunatul trafic al Romaniei, am ajuns in minunata Budapesta facand inca niste calcule de bun simt: Sa lasam masina intr-o parcare pe strada? Sa cautam una subterana ca sa protejam de "praf" numerele de Bucuresti? Sa ne dam italieni daca vedem niste baieti suparati si chiar mai rasi in cap decat unii dintre noi? Subterana sa fie, clar!

Bine am venit in cartierul Ferencsvaros, la o aruncatura de taxi de stadionul pe care Romania va juca vineri seara meciul decisiv de calificarea la Euro 2016. La usa rabatabila a parcarii subterane de la hotel, un baiat chel, masiv, cu un sort alb pe el, semn ca era angajat al restaurantului hotelului, se uita la numar, zambeste un pic nervos si se intoarce.

Cameramanul nostru nu zambeste, dar zice apasat: trebuie sa-i batem p-astia vineri seara! La fotbal, normal. Se mai calmeaza putin atunci cand doamnele din hotel se uita admirativ la camera-i mare si grea pe care o tine in mana.

Plecam in oras. E marti seara, mai sunt trei zile pana la meci, deci sanse mici sa fie vreun fel de agitatie in oras. Si avem dreptate. Budapesta e calma ca o dimineata de duminica in Cluj. Liniste si pace, multi turisti si relaxare. Pe malul Dunarii, lumea sta la bere sau la o sticla de vin. "Ia uite, ba, astia beau in public!", e prima reactie a unor oameni care s-au tot cotit la viata lor :) Noi suntem.

Preturile sunt un pic peste cele de la noi, dar nu e diferenta mare fata de centrul Bucurestiului. 3-4 euro o bere de-a lor la terasa, inca vreo 8-10 euro pentru o portie de mancare.

Luam o bere si pe drum, ca vrem sa ne simtim de-ai casei, si ne ducem spre hotel. In fata hotelului, ne asezam pe o banca sa ne terminam berea si tigara. La o terasa de langa noi, cativa baieti incep sa cante ceva ca-n galerie... "Fumeaza si tu aia odata, Varule, si hai!" (Varu' e cameramanul si e cel mai frate cu romanul dintre toti)

Maine cica o sa fie palpitant, ajunge si delegatia Romaniei! In Liveblog tot, ca au net bun ungurii!

PS: Daca ajungeti in Arad si vedeti un politist intr-un Vento vechi si visiniu... fugiti! Adica nu, nu fugiti, mai bine parcati masina si inchiriati-va bicilete, pana cand isi termina politistul tura. Nu pot sa va spun de ce, ca inca n-au aflat oamenii din redactie :)

21:20 01 Sep

Fanii romanii au decis. Merg impreuna la Budapesta cu zeci de autocare. Vor fi izolati intr-o zona speciala de langa stadion pana la ora meciului.

In toamna, ungurii au facut scandal in trenul cu care au venit de la Budapesta.
Romanii n-au vrut sa faca deplasarea cu trenul! Zeci de autocare cu fani din toata Romania se vor intalni vineri dimineata la granita cu Ungaria. 1100 de fani romani vor fi in tarcul de la Budapesta! De 34 de ani nu a pierdut Romania in fata Ungariei.

Rapid si Farul au obtinut de la Federatie sa le amane derbyul din B pentru ca fanii sa mearga la Budapesta. Rapidistii vor veni in autocar cu prietenii de la Timisoara, dar si cu fani veniti de la Chisinau.

21:18 01 Sep

"Eu nu sunt pus aici sa dau telefoane" - replica lui Iordanescu pentru nemultumitul Marica. Merita atacantul convocarea?

17:21 01 Sep

Romania '84 merge la meci in Ungaria

Componenti ai lotului si stafului echipei nationale a Romaniei care a reusit calificarea la turneul final al Campionatului European din 1984 vor sustine prima reprezentativa la Budapesta, la meciul cu Ungaria, din preliminariile Euro-2016. Majoritatea invitatilor vor ajunge la Budapesta cu charterul nationalei, care decoleaza miercuri. Potrivit frf.ro, au confirmat prezenta Ionel Augustin, Rodion Camataru, Helmut Duckadam, Romulus Gabor, Ion Geolgau, Alexandru Nicolae, Ioan Petcu, Nicolae Ungureanu, Ion Zare, Gino Iorgulescu, Dumitru Moraru, Mircea Radulescu, Liviu Bulus, Nicolae Andreescu si Grigore Sichitiu, alaturi de presedintele Federatiei Romane de Fotbal de la acea vreme, Mircea Pascu.

16:22 01 Sep

Felix Brych, trimis la Ungaria - Romania

Un arbitru german din prima categorie va arbitra meciul dintre Ungaria si Romania.

UEFA a decis ca neamtul Felix Brych, alaturi de asistentii Mark Borsch, Stefan Lupp, Bastian Dankert, Marco Fritz si Rafael Folyn (rezerva) sa oficieze partida de la Budapesta.

Brych, in varsta de 40 de ani, avocat de profesioe, a mai arbitrat o partida a Romaniei: Luxemburg 0-2 Romania, in preliminariile pentru EURO 2008.

De asemenea, acesta a condus meciul dintre Steaua si Ludogorets (1-0, pe National Arena), in 2014, dar si Otelul Galati 0-2 Manchester United, in grupele Ligii Campionilor, sezonul 2011/12.

Brych a arbitrat finala Europa League din 2014, disputata intre Sevilla si Benfica.

13:17 01 Sep

Bernd Storck, selectionerul Ungariei: "Romanii au un atac foarte rapid"

"Lumea abia asteapta meciul, pe strada mi-au urat mult noroc, dar aici suntem foarte relaxati chiar daca sunt ultimele zile. Si cu presiune de pana acum suntem foarte bine, iar jucatorii au parte de o atmosfera buna. Echipa sta foarte bine din punct de vedere tactic, joaca foarte rapid din defensiva in ofensiva, au jucatori rapizi in atac. Sunt pe primul loc in grupa si stim de ce, pentru ca au o echipa foarte, foarte buna. Au internationali faimosi, joaca in strainatate. Keseru e un jucator foarte periculos pentru noi, Torje joaca in Turcia, ii stim pe toti si suntem pregatiti pentru ei", a declarat selectionerul Ungariei.

"In primul rand e un joc de fotbal, dar sigur ca si partea istorica are importanta sa. Dar noi trebuie sa ne concentram pe meciul nostru. Dorinta mea e ca si fanii sa ne sustina intr-un mod decent, publicul trebuie sa fie al doisprezecelea jucator al echipei, sa ne ajute intr-un mod decent. Noi vrem sa le raspundem pe teren, cu un joc bun de fotbal, aceasta e dorinta mea. Nu vreau sa pun o presiune si mai mare pe ei cu alte detalii", a mai declarat Bernd Storck.

Balasz Dzsudzsak: "Respectam Romania, dar vrem victoria"

"Cel mai important e ca toti suntem apti. Trebuie sa avem foame de succes. Respectam nationala Romaniei, dar vrem sa o invingem vineri. Asta nu depinde de ce tactica vor aborda la Budapesta, pe noi trebuie sa ne intereseze doar echipa noastra", a spus si vedeta nationalei maghiare.

12:11 01 Sep

Emotii in aparare

Apararea ii da batai de cap lui Iordanescu inaintea plecarii in Ungaria. Selectionerul va trebui sa gaseasca o solutie pentru meciul de la Budapesta, in conditiile in care Vlad Chiriches si Steliano Filip s-au antrenat separat ieri.

Cei doi fotbalisti nu sunt inca refacuti dupa niste accidentari usoare, motiv pentru care vor continua sa se pregateasca separat de restul lotului.

O alta problema a lui Iordanescu este data de faptul ca inlocuitorul lui Chiriches, Dragos Grigore, nu este nici el la capacitate maxima.

Ajuns la Al Sailiya, in Qatar, Grigore a jucat ultima partida cu miza pe 13 iunie, contra Irlandei de Nord.

In aceste conditii, Goian si Papp reprezinta variantele pentru cuplul central al defensivei, insa Moti poate fi si el o solutie.

Fundasii convocati de Iordanescu: Alexandru Matel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiriches (Napoli), Dragos Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moti (Ludogorets), Dorin Goian (Asteras), Iasmin Latovlevici (Genclerbirligi), Razvan Rat (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo), Paul Papp (FC Steaua Bucuresti)

12:06 01 Sep

Prepelita: "Atmosfera ostila ne va da elan"

Tricolorii nu se sperie de amenintarea tribunelor unguresti.

"Mereu au fost meciuri incrancenate cu Ungaria. O sa jucam pe un stadion frumos, orice jucator isi doreste sa joace cu spectatori intr-o atmosfera frumoasa. Totul va fi ok. Chiar daca va fi o atmosfera ostila, pe noi ne va incuraja si ne va da elan", a mai spus Prepelita la DolceSport.

12:04 01 Sep

Mircea Sandu: "Lucrurile se complica daca pierdem in Ungaria"

"Sper sa ne calificam, pentru ca, desi nivelul a scazut pe plan intern, s-a facut acum o reorganizare. Sa vedem care sunt roadele. In grupa din care facem parte, initial doar Grecia ridica anumite pretentii. I-am prins extraordinar de bine in schimb, fara spectatori, cu cativa jucatori din vechea generatie care s-au retras, cu un nou antrenor care nu cunostea echipa... A fost un plus in favoarea noastra si am pornit bine, asta a fost, cred eu, cel mai important moment al acestor preliminarii. 

Acum vine toamna, sunt 4 meciuri, din care primele doua sunt extrem de grele si de importante, pentru ca suntem la bataie cu Ungaria. Daca ei castiga meciul de la Budapesta, iar Irlanda de Nord castiga in Feroe, lucrurile se complica putin. Dar noi avem speranta ca la anul vom ajunge in Franta", a spus Mircea Sandu la Dolce Sport.

08:58 01 Sep

"Era greu sa-l ia pe Stanciu, cu Sanmanrtean si Budescu acolo"

Selectionerul Anghel Iordanescu a anuntat duminica seara lotul de 24 de jucatori pentru dubla cu Ungaria si Grecia. Acesta a convocat 17 stranieri si 7 jucatori din Liga I, anuntandu-l ulterior si pe Claudiu Bumba (Hapoel Tel Aviv).

Iordanescu a convocat 3 jucatori de la Steaua, intre care Paul Papp, Alex Chipciu si Adi Popa, lasandu-l "la vatra" pe Nicusor Stanciu, considerat poate cel mai in forma fotbalist al ros-albastrilor. Criticat pentru aceasta decizie de unele voci din fotbalul romanesc, selectionerul este insa aparat chiar de un oficial al Stelei.

Helmuth Duckadam este de parere ca Nicusor Stanciu nu ar fi putut juca in aceasta dubla, in conditiile in care la nationala au fost convocati si Lucian Sanmartean, dar si Constantin Budescu.

"Cunoscandu-l pe Iordanescu, ma asteptam sa-i convoace pe Papp si Chipciu, chiar daca nu sunt intr-o forma deosebita, pentru ca au ajutat echipa nationala sa aiba punctele pe care le are la ora actuala.

Stanciu are niste realizari fantastice in ultima perioada. Daca va continua in ritmul asta si va juca toate cele 90 de minute, sa faca ambele faze, sunt convins ca pe viitor va fi chemat", a declarat Duckadam la Digisport.

"Era greu sa-l fi luat si pe Stanciu, avandu-i acolo si pe Budescu, si pe Sanmartean. Sa nu uitam ca el a avut si doua saptamani in care nu a jucat, fiind accidentat. Poate a contat si asta", a mai spus oficialul stelist.

08:36 01 Sep

Pentru jocurile cu Ungaria si Grecia selectionerul Anghel Iordanescu a convocat 24 de jucatori

Portari: Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung jr. (Astra Giurgiu)

Fundasi: Alexandru Matel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiriches (Napoli), Dragos Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moti (Ludogorets), Dorin Goian (Asteras), Iasmin Latovlevici (Genclerbirligi), R?zvan Rat (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo), Paul Papp (FC Steaua Bucuresti)

Mijlocasi: Andrei Prepelita (Ludogorets), Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Lucian Sanmartean (Al Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Popa, Alexandru Chipciu (ambii FC Steaua Bucuresti), Claudiu Bumba (Hapoel Tel Aviv)

Atacanti: Florin Andone (Cordoba), Claudiu Keseru (Ludogorets), Denis Alibec, Constantin Budescu (ambii Astra Giurgiu)

Lotul se va reuni luni la Mogosoaia. Meciul cu Ungaria, de la Budapesta, se va disputa pe 4 septembrie. Pe 7, Romania primeste vizita Greciei, pe National Arena.

Next: 2. Vezi urmatoarea pagina »
300x250
ULTIMELE STIRI
300x250
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!