Ionut Radu Auxerre Cremonese Inter Ligue 1 Stranieri

NEWS ALERT Le Parisien anunță transferul lui Ionuț Radu în Ligue 1! Răsturnare de situație

Ionuț Radu (25 de ani) va pleca de la Inter Milano în această iarnă și va semna cu Auxerre, penultima clasată din campionatul Franței, anunță Le Parisien.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 12:07
Data actualizarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 12:07

Deși zilele trecute a fost avansată varianta Lorient pentru Radu, lucrurile s-au schimbat, iar viitorul portarului român va fi la Auxerre, formație antrenată de Christophe Pellisier. Titularul Benoit Costil va pleca la Lille, astfel că fostul căpitan al naționalei U21 va fi noul număr 1 de la formația franceză.

Ionuț Radu va fi împrumutat de Inter la Auxerre

Francezii de la Le Parisien și jurnalistul italian Gianluca Di Marzio anunță că Auxerre a ajuns la un acord verbal cu Inter pentru împrumutul fără opțiune de cumpărare al lui Ionuț Radu. Mutarea ar urma să fie oficializată în următoarele ore.

În prima parte a acestui sezon, Ionuț Radu a fost împrumutat de Inter la Cremonese. Deși începuse ca titular și a strâns 10 meciuri, portarul s-a accidentat în octombrie, iar de atunci nu a mai prins niciun minut.

Auxerre, locul 19 în Ligue 1, cu 13 puncte, se află la două lungimi în spatele ultimei poziții care asigură salvarea. Noua echipă a lui Ionuț Radu are cea mai slabă apărare din Franța, cu 41 de goluri încasate în 19 meciuri, la egalitate cu ultima clasată Angers.

Pentru Radu va fi prima experiență la seniori în afara Italiei. Goalkeeper-ul a făcut pasul la juniorii lui Inter încă din 2013, iar ulterior a mai fost legitimat la Avellino, Genoa, Parma și Cremonese.

  • 5 meciuri a strâns Radu la prima echipă a lui Inter
  • 63 de partide are în total Ionuț Radu în Serie A, cele mai multe la Genoa
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!