AS Roma Adrian Stoian Bogdan Lobont Cristian Chivu Ianis Hagi Stranieri

Ianis la Roma! Ce români au mai jucat acolo și surpriza din anii '40

Suma de transfer vehiculată este de 20 de milioane de euro.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Septembrie 2021, 09:48
Data actualizarii: Vineri 24 Septembrie 2021, 09:55

Dacă va fi transferat la AS Roma, Ianis Hagi ar intra într-un club select al fotbaliștilor români care au evoluat la clubul din capitala Italiei. Legitimați acolo au fost mai mulți, dar de jucat la prima echipă au jucat doar cinci.

Chivu a câștigat Coppa Italia

Cristi Chivu a fost om de bază pe ”Stadio Olimpico” între 2003 și 2007. A luat și o cupă a Italiei, în 2007, după care pentru el a urmat perioada fabuloasă de la Inter Milano, unde a lucrat și cu Jose Mourinho, actualul antrenor al Romei.

Lobonț, rezervă de lux

Bogdan Lobonț a jucat la Roma între 2009 și 2018, dar și aici a fost rezerva lui Stekelenburg, mai vechiul său rival între buturi de la Ajax. 

Au fost sezoane întregi în care fostul goalkeeper al naționalei nu a evoluat nici măcar un meci, prezența sa în lot fiind însă apreciată pentru rolul pe care îl avea în coeziunea grupului. După ce s-a retras, actualul antrenor al naționalei Under 20 a lucrat ca scouter la club.

Două apariții meteorice: Piț și Stoian. Ultimul a jucat un minut!

Adrian Piț, un mijlocaș ajuns acum, la 38 de ani, în liga a treia, la Gloria Lunca Teuz Cermei, are și el patru meciuri la AS Roma! Transferul său de la Bellinzona a fost considerat o mare surpriză. Piț a rămas legitimat trei sezoane pe ”Olimpico”, din 2007 până în 2010, după care a revenit, fără prea mare succes, în fotbalul românesc.

O altă apariție cu adevărat meteorică a fost și Adrian Stoian. Internaționalul nostru a prins un singur minut la echipa romană, în 2009. Ce-i drept, într-un derby cu Juventus. A fost împrumutat apoi și a reușit să-și construiască o carieră decentă în fotbalul italian. În țară, experiențele FCSB și Viitorul au fost niște eșecuri.

A fugit de comuniști și a ajuns la AS Roma

Florian Radu, un atacant născut în 1920 și decedat în 1991, s-a remarcat în anii ’40 la Rapid București. A ajuns și la echipa națională, dar războiul și venirea regimului comunist au pus capăt unei cariere care se anunța promițătoare. Radu a fugit din țară mai întâi în Italia, apoi în Franța. În 1949, a jucat cinci meciuri în Serie A la AS Roma, pentru care a și înscris de două ori.

Foto: asromaultras.org

Modifică setările cookies