EXCLUSIV Horațiu Moldovan, împrumutat de Atletico? Variantă pentru portarul naționalei: ”Trebuie să joace”

Horatiu Moldovan Atletico Madrid Campionatul European de Fotbal Costel Campeanu echipa nationala a romaniei Stranieri Horațiu Moldovan
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Aprilie 2024, 09:16
Data actualizarii: Miercuri 10 Aprilie 2024, 09:17

Horațiu Moldovan nu este într-o situație prea plăcută la Atletico Madrid.

  • Horațiu Moldovan rezervă, iar semnul întrebării apare și când ne gândim la titularul din poarta României de la EURO.

Moldovan (26 de ani) nu a mai apărat de luni bune într-un meci oficial, astfel că ritmul de joc nu mai e același ca în perioada în care juca la Rapid și era titular meci de meci. Din acest punct de vedere, Costel Câmpeanu, fost portar în prima ligă de la noi, la Gloria Bistrița sau Dinamo, consideră că ar fi mai bine ca Moldovan să plece împrumut de la Atletico Madrid.

Costel Câmpeanu crede că Horațiu Moldovan trebuie împrumutat de Atletico 

”Burebista” a analizat pentru situația portarului român și a declarat că, date fiind cerințele din fotbalul modern pentru cei care evoluează pe postul de portar, e nevoie să joci constant și să ai un ritm ridicat. Dacă va rămâne în aceeași poziție, Moldovan ar putea rata naționala în anii următori, pentru că e greu de crezut că nu va fi luat la EURO.

  • Horațiu Moldovan

Dat fiind faptul că Horațiu Moldovan, portarul titular al naționalei României din meciurile de calificare la EURO 2024, nu a mai apărat încă din luna ianuarie într-un meci oficial la nivelul echipelor de club, de când a semnat cu Atletico Madrid, s-a discutat tot mai des despre faptul că Edi Iordănescu nu ar trebui să se bazeze pe fostul goalkeeper al Rapidului la turneul final din vară.

Horațiu Moldovan riscă să piardă postul de titular la națională

Multe voci din fotbalul românesc au argumentat că o alegere mai potrivită ar fi Florin Niță la Campionatul European, experimentatul portar al celor de la Gaziantep, sau chiar Ștefan Târnovanu, portarul FCSB-ului. Situația lui Moldovan se poate schimba, în opinia lui Câmpeanu, dacă va fi împrumutat de Atletico Madrid.

”Eu nu cred că Moldovan va apăra la Atletico Madrid.... doar când se va retrage Oblak va putea apăra, dar stai să vedem, că așa a fost și cu Ionuț Radu, care s-a cam stins. Eu zic că pentru Moldovan ar fi bine să plece împrumut, să aibă meciuri în picioare!

Pentru un portar e important să joace! Acum, în ziua de azi, postul de portar e cel mai complex, să joace bine și cu piciorul, să joace și cu mâna, și cu capul, să și iasă, e un fel de libero. Postul de portar mi se pare, acum, cel mai important din fotbal.

Dacă o comiți ca portar, se vede imediat. Degeaba aperi senzațional 88 de minute, dacă apoi o comiți și iei gol. Lumea uită ce ai făcut bine până atunci, că ai scos 11 metri sau că nu știu ce intervenții ai avut. Se pune doar greșeala”, a spus Costel Câmpeanu pentru Sport.ro.

Cumpărat în iarnă de Atletico Madrid de la Rapid, Horațiu Moldovan s-a aflat în fața unei situații inedite. A debutat pe stadionul clubului de care aparține, însă într-un meci al echipei naționale a României, cu Columbia, într-un amical premergător Campionatului European.

VIDEO Horațiu Moldovan, așteptat de fanii Rapidului la Madrid

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!