Goian laudat de Trombetta: "Are multe calitati!"

Autor: Sport.ro
Marti 20 Octombrie 2009, 18:47
Goian laudat de Trombetta: "Are multe calitati!"

Fostul antrenor al lui CFR Cluj, italianul Maurizio Trombetta, a declarat, intr-un interviu acrodat site-ului mediterraneonline.it, ca fundasul Dorin Goian, transferat la inceputul sezonului de US Palermo, este un jucator de calitate si care se va dovedi util formatiei italiene.

"L-am vazut si este un jucator bun, international roman cu multe calitati. Lasand la o parte faptul ca este un jucator de calitate si care se va dovedi util pentru Palermo, jucatorii romani pot avea nevoie de ceva timp pentru a se putea adapta fotbalului italian, din punct de vedere al tensiunii si a mentalitatii.

Goian momentan se adapteaza ritmului de joc si presiunii foarte mari, in Italia suntem la cel mai inalt nivel al presiunii si importantei jocurilor", a precizat Trombetta.

Dorin Goian a fost transferat la Palermo de la Steaua si a semnat, in luna august, un contract pe patru ani cu echipa italiana. Goian a debutat la echipa Palermo intr-un meci oficial in Serie A, fiind integralist in intalnirea cu AS Roma, scor 3-3, de la 23 septembrie, din etapa a V-a a campionatului italian.

Despre celalalt jucator roman adus, in aceasta vara, de Palermo, Cristan Melinte, Trombetta a mentionat ca nu stie prea multe lucruri: "Il cunosc extrem de putin, dar sunt foarte curios sa-l vad la lucru pe Melinte". Cristian Melinte, care s-a aflat in probe, in perioada de vara, la gruparea US Palermo, a semnat, la inceputul sezonului, un acord pe patru ani cu formatia antrenata de Walter Zenga.

Trombetta a tinut sa precizeze cateva cuvinte legate de experienta din fotbalul romanesc si de modul in care se comporta conducatorii din Liga I: "In Romania cred ca Zamparini (n.r. - Maurizio Zamparini, proprietarul clubului din Palermo) ar fi unul dintre presedintii cei mai linistiti. In fotbalul romanesc, la nivelul echipelor din Bucuresti este dificil sa muncesti pentru ca presedintii sunt un pic prea vulcanici, un lucru este sa lucrezi cu cineva care are idei diferite, dar atunci cand sunt trei sau patru este extrem de dificil ca toata lumea sa se puna de acord.

Este normal sa te consulti cu presedintii pentru ei sunt cei care conduc clubul din punct de vedere economic. Noi suntem tehnicienii ce incercam sa facem cat mai bine din ceea ce ne pun presedintii la dispozitie. Cred, de asemenea, ca experienta din Romania i-a facut bine si lui Walter Zenga. Consider ca a fost utila pentru dezvoltarea si cresterea sa pentru a fi pregatit atunci cand a venit in Italia", a completat Tombetta, care nu a mai antrenat nicio echipa dupa ce a fost demis de la conducerea tehnica a lui CFR Cluj.

Realitatea anului 2020. Mii de copii din România își trăiesc serile la lumina lumânării
BRAT