radu dragusin Echipa Nationala Genoa Razvan Marin Sofascore Stranieri

VIDEO Este Radu Drăgușin chiar atât de bun? Notele primite în acest sezon din Serie A spun cu totul altceva

Fundașul de la Genoa este cel mai bine cotat fotbalist român, fiind evaluat de Transfermarkt la 10 milioane de euro.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 10:05
Data actualizarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 10:11

Devenit om de bază la naționala României, fundașul Radu Drăgușin (21 de ani) este titular la Genoa în Serie A și, conform agentului său, ”putem avea un transfer de peste 30 de milioane de euro, pentru că există discuții avansate cu două cluburi mari din Premier League”, pe lângă interesul vehiculat în presă arătat de FC Barcelona sau AS Roma.

Faptul că la vârsta sa evoluează meci de meci la Genoa, unde este integralist în primele 9 etape din Serie A, reprezintă o raritate în peisajul atât de sărac al stranierilor noștri de top.

Însă notele primite de Drăgușin arată o altă realitate: la Genoa, echipă de locul 15 în Italia, care luptă pentru evitarea retrogradării, fundașul central român are pe Sofascore o medie de 6,84, cu care ocupă abia locurile 10-11 într-un top al fotbaliștilor ”Grifonului” din acest sezon.

Drăgușin se află astfel în clasament inclusiv sub colegii săi din defensivă Johan Vasquez (fundaș central sau lateral) și Mattia Bani (fundaș central).

Iar conform notelor primite de același portal de specialitate Sofascore, printre cele mai apreciate din segmentul sportiv pentru statisticile și monitorizarea jucătorilor, Drăgușin este undeva pe locurile 181-186 (cu media 6,84) în clasamentul tuturor jucătorilor din Serie A cu minimum 5 prezențe în primele 9 etape, mult sub coechipierul de la națională Răzvan Marin de la Empoli (locurile 119-120, cu o medie de 6,95).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!