Stranieri

DEZVALUIRILE emotionante ale lui Sanmartean! Ce a patit la primul antrenament si ce probleme cu banii avea familia lui:

Ajuns un jucator de nationala, Lucian Sanmartean si-a adus aminte de momentele de la inceput.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 06 Ianuarie 2015, 09:43
Data actualizarii: Marti 06 Ianuarie 2015, 13:56

Cand era mic, Lucian a fost descoperit de invatatorul sau: jucand o miuta cu colegii, acesta l-a remarcat, apoi si-a chemat un prieten care conducea o grupa de copii de la Bistrita. Si lui i-a placut, asa ca l-a introdus in programul de pregatire, insa alaturi de copii cu doi ani mai mari decat el.

"Nu stiu cum, dar la am intarziat la primul antrenament. Cam am jucat prima data, i-am cam sedus pe toti. Copiii isi cam dau seama cand un coleg e bun.

Nu ma pricepeam la nimic in afara de fotbal, asta e adevarul. Fratele meu se pricepea la chestii mai practice, cum ar fi sa repare lantul de la bicicleta, insa eu nu le aveam cu astea. Eu eram mai introvertit, ma inchideam in mine. Discutiile cu tata ma inhibau, mai ales cand ma certa, cand puneam capul in pamant si spunem doar 'da, tata!'", isi aminteste Lucian intr-un interviu oferit celor de la Gazeta.

Apoi, Sanmartean povesteste si momente mai grele din copilaria sa - lipsurile:

"Eu nu am avut probleme de greutate. Insa nici nu erau mari posibilitati de alimentatie cand aveam eu 12-15 ani: tata se imbolnavise si renuntase la job, mama a facut la fel dupa un an. Era greu sa traim din ajutoarele sociale. Nu aveam mancare la discretie. Poate si din cauza asta am avut o intarziere la dezvoltare. Prima banana am vazut-o la 19 ani!", spune Lucian in Gazeta.

Acum e al doilea cel mai bine platit jucator roman de varsta lui, din intreaga istorie a fotbalului din tara. El ia un milion de euro pe an la Ittihad, cu 500.000 de euro mai putin decat lua Hagi in 2000, la aceeasi varsta, cand imbraca tricoul celor de la Galatasaray.

CITESTE SI

Modifică setările cookies