Mitica Cardoso Max Nicu Tomi Petrescu Stranieri

Destinul ratat al stranierilor doriti la nationala Romaniei! Cat de repede au reusit sa DISPARA

Au fost doriti la nationala, unul din ei a si reusit sa debuteze, dar cariera lor internationala s-a oprit brusc.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Iunie 2016, 19:24
Data actualizarii: Joi 30 Iunie 2016, 19:24

Intr-o perioada in care nationala "se cauta", in urma eliminarii de la Euro 2016, ne amintim de numele vechi care ar fi trebuit sa ne ajute sa trecem la nivelul urmator. Dincolo de preliminarii. Dincolo de calificari. Dincolo de grupe. In fazele finale.

Dar cele trei variante pentru nationala Romaniei au ajuns intr-o faza finala a carierei lor.

Nicolao Manuel Dumitru Cardoso juca in 2010 la Napoli, dupa doua sezoane la seniorii lui Empoli. In orasul lui Maradona, Dumitru Cardoso a prins 9 meciuri, pentru ca apoi sa fie imprumutat in fiecare sezon mai departe. A trecut pe la Empoli, Ternana, Cittadella, Reggina si Veria, pentru ca acum sa fie la Latina. In ultimii 8 ani, atacantul de 24 de ani care a prins 9 selectii la nationala U20 a Italiei a marcat in total 14 goluri.

Un alt nume pentru care Romania a insistat sa-i ofere rapid cetatenia a fost Max Nicu. Ajuns astazi la 33 de ani, fostul jucator de la Hertha Berlin evolueaza acum la SpVgg Unterhaching, in liga a patra germana. Max Nicu a prins 3 selectii la nationala, iar apoi a disparut.

Tomi Petrescu este un alt nume care a atras atentia nationalei Romaniei. S-a nascut in Finlanda intr-o familie de romani, a inceput fotbalul la JJK, pentru ca in 2001 sa se mute la Leicester, unde a stat pana in 2005. A prins un singur meci acolo, la seniori, iar apoi a plecat la Inter Turku. Tomi a jucat pentru nationala U21 a Finlandei si a apucat sa joace si in Romania, in 2013, la CSMS Iasi, unde a prins doar 5 partide. In prezent, Tomi joaca la Ilves, in prima liga din Finlanda.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!